Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ» ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

Μετά το πρόσφατο περιστατικό εκπαιδευτικού που επανατοποθετήθηκε σε πλασματικό κενό του Δημοτικού Σχολείου Μαραθοκάμπου (δυσπρόσιτο), ενώ η αρχική τοποθέτηση ήταν στο Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών, η παράταξη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ δηλώνει τα εξής:

1. Θεωρήσαμε κατ΄ αρχήν αναγκαίο -και εκεί συμφωνήσαμε με το υπόλοιπο Δ.Σ.- να υπάρξει καταγγελία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που αποκαλύπτει ένα μέρος των πρακτικών των διοικήσεων που τείνουν να «εξυπηρετούν» συναδέλφους και να δημιουργούν «ευνοούμενους», σε βάρος άλλων συναδέλφων. Γνώμη μας ήταν όμως ότι ως κύρια υπεύθυνη θα έπρεπε να αναφέρεται η Δ/ντρια Εκπ/σης Σάμου, που έκανε την επανατοποθέτηση και πιστεύουμε ότι φέρει τη μέγιστη ευθύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό, που είχε ως αποτέλεσμα το διπλασιασμό των μορίων της εκπαιδευτικού και την άνοδο κατά 450 θέσεις στον πίνακα των αναπληρωτών.

2. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι, που δεν είναι άμοιροι ευθυνών, διαφωνούμε ωστόσο στην εξίσωση των ευθυνών τους με την πρωταρχική ευθύνη της Διοίκησης ή μεταξύ τους. Με αυτή τη λογική ζητήσαμε από το Δ.Σ. να υπάρξει σε κάποιο σημείο του κειμένου διευκρίνιση της φράσης «κατά παντός υπευθύνου», πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό από τα υπόλοιπα μέλη της Ενωτικής Κίνησης και του ΠΑΜΕ.

Ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατό να συνυπογράψουμε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η οποία προσπαθεί μεν να εκτονώσει τη δικαιολογημένη οργή των συναδέλφων αναπληρωτών, ρίχνει ωστόσο το βάρος της στην «εν θερμώ» αντίδραση και όχι στις πολιτικές διαστάσεις του περιστατικού. Πιστεύουμε ότι τα ζητήματα αυτά έχουν ξεκάθαρο πολιτικό και ταξικό στίγμα, που θα ήταν επικίνδυνο μακροπρόθεσμα να μην το αναγνωρίσουμε και να μην το επισημάνουμε…

3. Η ανάκληση της απόφασης, από την ίδια τη Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου, επιβεβαιώνει του λόγου του αληθές, αφού αφενός δεν αποποιείται την αρχική ευθύνη της και αφετέρου αποδεικνύεται και πάλι ως η μόνη υπεύθυνη και καθ΄ ύλην αρμόδια να προβεί στις όποιες ενέργειες για την αποκατάσταση της αδικίας.

4. Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι το ίδιο το Δ.Σ. του Συλλόγου (το αρμόδιο όργανο, δηλαδή) δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει επίσημα την απόφαση στα σχολεία και στα μέλη του, ενώ πλήθος συναδέλφων φαίνεται να γνωρίζει το περιστατικό μέσω κοινωνικών δικτύων ή άλλων οδών. Ποιον συμφέρει τελικά η αποσιώπηση της απόφασης (ενώ ενημερώθηκαν μόνο τα μέλη του Δ.Σ.) και η αυξανόμενη παραφιλολογία γύρω από το θέμα; Μήπως είναι μια ευκαιρία αποπροσανατολισμού των συναδέλφων, εκμεταλλευόμενοι τη δικαιολογημένη οργή τους;

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Διαβάστε εδώ και τη 2η ανακοίνωσή μας για το ίδιο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: