Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΔΟΕ: Τεράστια η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή

Η τρομοκρατία και η απόλυτη παρανομία που επέλεξε ως μέθοδο λειτουργίας η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να επιβάλλει την αξιολόγηση στην εκπαίδευση μέσω της «έκφρασης γνώμης των μονίμων συναδέλφων», δεν πέρασε. Οι εκπαιδευτικοί όλης της Χώρας συμμετείχαν μαζικά στην απεργία – αποχή που κήρυξε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Περιοχές όπως η Α’ Διεύθυνση της Αθήνας κατέγραψαν ποσοστά συμμετοχής σε επίπεδο σχολείων της τάξης του 75% (σε ορισμένους συλλόγους έφτασε και το 100%), η Αρκαδία 78%, η Θεσσαλονίκη πάνω από 60% ενώ στην Κρήτη όπου ακόμα και συνδικαλιστικές παρατάξεις ώθησαν τους συναδέλφους στην απεργοσπασία (!!) η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά υψηλή (παρά τους «πανηγυρισμούς» νυν στελεχών που κάποτε παραιτούνταν τάχα για να μην αξιολογήσουν).

Επίσης, χιλιάδες είναι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή στα σχολεία που πλειοψηφικά αποφάσισαν να συμμετέχουν στη διαδικασία.  Οι πιέσεις από την πλευρά της διοίκησης συνεχίζονται. Με βάση την παράνομη εντολή του Υπουργείου να συνεδριάζει ακόμα και μόνος του έστω και ένας εκπαιδευτικός, απαίτησαν, χθες, μετά τη λήξη του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών αλλά και σήμερα που δεν προβλέπεται ως ημέρα συνεδριάσεων, να εκφράσουν τη γνώμη τους όσοι μειοψήφισαν στα σχολεία όπου συντριπτικές πλειοψηφίες στήριξαν την απεργία – αποχή, με σκοπό να καταγράψουν τα σχολεία αυτά στο σύνολο των σχολείων που συμμετείχαν στη διαδικασία! Δυστυχώς ο κατήφορος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δεν έχει τέλος.

Όσο κι αν πιέσουν και τρομοκρατήσουν η νίκη του κλάδου είναι μεγάλη. Ο αγώνας κατά της αξιολόγησης – χειραγώγησης, νικηφόρος για μια ακόμη φορά, συνεχίζεται.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την ανακοίνωση σε μορφή PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: