Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΙΞΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΩΝΔΑ; ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 25ης Οκτώβρη 2013

Αυτά που γίνονται στο ΠΥΣΠΕ Σάμου είναι πρωτοφανή!!

1. Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας την πολιτική διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, έχει φτάσει σχεδόν στο Νοέμβρη χωρίς να έχει καλύψει ακόμη όλα τα λειτουργικά κενά σε εκπαιδευτικούς σ’ όλη την Ελλάδα. Τελευταία, διόρισε μόλις 30 αναπληρωτές (13 νηπιαγωγούς και 17 δασκάλους), ενώ στη Σάμο διόρισε μόνο μία νηπιαγωγό, από τους/τις 5 που χρειάζονταν για να καλυφθούν όλα τα κενά!

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (22/10/13) που δημοσιεύτηκε από τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρη Μπράτη, τα λειτουργικά κενά για τη Σάμο φαίνεται να είναι μηδενικά στους κλάδους ΠΕ-11/Γυμναστών, ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας και ΠΕ-70/Δασκάλων, ενώ φαίνεται ένα μόνο κενό (!!!) στον κλάδο ΠΕ-60/Νηπιαγωγών και ένα (1) στο κλάδο ΠΕ-16/ Μουσικής …

2. Εντωμεταξύ, στην παράσταση που έγινε στη Δ/νση την Τετάρτη, 23/10, μεταξύ του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και του Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης, ο Δ/ντής ανέφερε ότι έχει σταλεί έγγραφο προς την Περιφερειακή Δ/νση Β. Αιγαίου στις 18/10 με τα πέντε λειτουργικά κενά των νηπιαγωγείων Λέκας, Υδρούσας, Παγώνδα, Κουμεΐκων και 3ου Καρλοβάσου, ενώ στις 22/10  με νεώτερο έγγραφό του και πάλι προς την Περιφερειακή Διεύθυνση αναφέρει τέσσερα λειτουργικά κενά.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο: Γιατί ο Δ/ντής Εκπαίδευσης δεν έστειλε τα κενά κατευθείαν στο Υπουργείο, αλλά τα κοινοποίησε μόνο στην Περιφερειακή Διεύθυνση, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι το Υπουργείο τελικά δεν ενημερώθηκε ποτέ για τα πραγματικά κενά ώστε να τα καλύψει εγκαίρως…;

3. Αλλά και όσον αφορά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου που έγινε την Παρασκευή, 25/10/2013, κι εδώ έχουμε να καταγγείλουμε πράγματα πρωτοφανή!

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση έγινε με τα εξής θέματα: 1. Τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ-60/Νηπιαγωγού και 2. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ-60/Νηπιαγωγού (ΕΚΤΑΚΤΟ)

Στο πρώτο θέμα τοποθετήθηκε κατά πλειοψηφία η συνάδελφος ΠΕ-60/ Νηπιαγωγών, Ορφανίδου Σταματία στο νηπιαγωγείο Παγώνδα. Συμφώνησα με την τοποθέτησή της στο συγκεκριμένο σχολείο για τους εξής λόγους:

1. Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης είχε δώσει τα πέντε λειτουργικά κενά, ως όφειλε, και η συνάδελφος επέλεξε ως πρώτη προτίμηση το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο,

2. Η συνάδελφος είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών,

3. Η καταγωγή της είναι από τον Παγώνδα και κατοικεί στην περιοχή.

Επίσης, ζήτησα από το ΠΥΣΠΕ να σταλούν έστω και τώρα στο Υπουργείο τα απομένοντα λειτουργικά κενά των νηπιαγωγείων και να ζητηθεί να καλυφθούν άμεσα, ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους τη φοίτησή τους οι μαθητές που θίγονται και να αποκατασταθεί η αναστάτωση που έχει προκληθεί στις οικογένειες και στις τοπικές κοινωνίες.

Στο δεύτερο θέμα αναγνωρίσθηκε η προϋπηρεσία αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ-60/Νηπιαγωγού.

4. Η τοποθέτηση όμως της συναδέλφου στον Παγώνδα φαίνεται όμως ότι δεν άρεσε στον αιρετό της ΔΑΚΕ και στον πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ (που ήταν οι μόνοι που μειοψήφησαν στη συνεδρίαση) και ενώ η διαδικασία είχε τελειώσει, κληθήκαμε από τον πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ σε νέα συνεδρίαση, για την Τρίτη 29/10, για να επανεξετάσουμε το ίδιο θέμα!!!

Εδώ τα ερωτήματα είναι πολλά και μας βάζουν σε σκέψεις…:

  • Για ποιους λόγους ζητιέται εκ νέου συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για το ίδιο θέμα χωρίς να υπάρχει ένσταση από την ίδια την εκπαιδευτικό;
  • Πού προβλέπεται η επανεξέταση θέματος, επειδή δεν άρεσε το αποτέλεσμα στη μειοψηφία;
  • Ποιος έχει συμφέρον να καταπατά το δικαίωμα των συναδέλφων να επιλέγουν ελεύθερα το σχολείο προτίμησής τους, εφόσον μάλιστα υπάρχουν κενά αλλά και τα κοινωνικά κριτήρια κλίνουν υπέρ τους;

Αυτό, συνάδελφοι, είναι αδιανόητο! Δεν είναι δυνατό να παίζουν με τις ζωές και τον οικογενειακό προγραμματισμό μας καταπατώντας κατά πώς τους βολεύει, κεκτημένα εργασιακά μας δικαιώματα!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ κάθε προσπάθεια ακύρωσης της ισχύουσας απόφασης.

ΖΗΤΑΜΕ από τα μέλη του ΠΥΣΠΕ να αναλογιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και τις αρχές της δημοκρατίας και να σεβαστούν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της συνεδρίασης της 25ης Οκτώβρη 2013.

Το περιεχόμενο του παραπάνω κειμένου, οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα που μπαίνουν εκφράζουν και τις δύο παρατάξεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας Σάμου και Ικαρίας («Ανεξάρτητη Επικοινωνία» για τη Σάμο και «Ριζοσπαστική Ανεξάρτητη Κίνηση» για την Ικαρία) και δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που θίγονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέσα από άδικες και αδιαφανείς διαδικασίες, αγωνιζόμενοι με κάθε μέσο για δικαιοσύνη και ισονομία.

Αγωνιστική Συνεργασία Σάμου και Ικαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: