Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεδριάσεις, 6–13 Σεπτεμβρίου 2013, ΠΥΣΠΕ Σάμου

Αυτό που μας έμενε συνάδελφοι είναι ο δρόμος του αγώνα

Κλείνουμε τα σχολεία και συμμετέχουμε όλοι στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19 Σεπτέμβρη 2013 και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Λύκειο Σάμου την Τετάρτη 10 το πρωί.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε χωρίς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ενώ ο διορισμός των αναπληρωτών (Α’ φάση) ταλαιπώρησε αρκετούς συναδέλφους οι

οποίοι σε μία ημέρα άλλαξαν περιοχή διορισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία και το οικονομικό κόστος. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας που καθυστέρησε τους διορισμούς και σε ένα διήμερο έπρεπε να βρεθούν στις περιοχές διορισμού τους και τα ΠΥΣΠΕ έπρεπε να τρέξουν τις συνεδριάσεις για να μην ταλαιπωρήσουν τους συναδέλφους.

Μετά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στο ΠΥΣΠΕ Σάμου στις 10/9 παρέμειναν 11 λειτουργικά κενά Νηπιαγωγών. Δεν τοποθετήθηκαν νηπιαγωγοί στα νηπιαγωγεία Μαραθοκάμπου, Λιμένος Καρλοβάσου, Πύργου (4 νήπια-προνήπια) στην Α’ Σάμου και Φούρνων στη Β’ Σάμου.

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου την επομένη 12/9 με υποχρεωτικές μετακινήσεις-δίμηνες αποσπάσεις μετακίνησε δύο νηπιαγωγούς από τα δύο νηπιαγωγεία του Αγίου Κηρύκου στο νηπιαγωγείο Φούρνων για να μην παραμείνει κλειστό, αποκλείοντας έτσι 30 προνήπια του Αγίου Κηρύκου από τη φοίτησή τους και βάζοντας σε ταλαιπωρία γονείς μαθητές και εκπ/κούς.

Στη Σάμο έκλεισε τα νηπιαγωγεία Λέκκας, Υδρούσας, Πλατάνου, Κουμέικων για να μετακινήσει τις νηπιαγωγούς στα κλειστά νηπιαγωγεία. Αν δεν γίνουν προσλήψεις νηπιαγωγών θα παραμείνουν κλειστά τα νηπιαγωγεία της Σάμου και θα υπολειτουργούν της Ικαρίας.

Τελευταία, σύμφωνα με εγκύκλιο που επικαλείται περιφερειακός δ/ντής, ζητά από τους διευθυντές να  μην υπολογίσουν δάσκαλο για τα δημοτικά που λειτουργούν με Ενιαίο Αναμορφωμένο  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και να υπολογίσουν μόνο έναν δάσκαλο για τα  σχολεία που δεν έχουν ενταχθεί στο ΕΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι σε 1.165 σχολεία ΕΑΕΠ δεν θα λειτουργήσει ουσιαστικά ολοήμερο πρόγραμμα, ενώ θα περικοπούν δεκάδες τμήματα από τα  υπόλοιπα σχολεία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υπεραριθμίες για να μην διορίσουν αναπληρωτές.

Αυτό που μας έμενε συνάδελφοι είναι ο δρόμος του αγώνα.

Κλείνουμε τα σχολεία και συμμετέχουμε όλοι στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19 Σεπτέμβρη 2013 και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Λύκειο Σάμου την Τετάρτη 10 το πρωί.

Αναφορικά με το ΠΥΣΠΕ Σάμου, αυτό συνεδρίασε από 6 έως 13 Σεπτεμβρίου και ασχολήθηκε με τα εξής θέματα:

  • Αναπλήρωση Δ/ντών Δημοτικών σχολείων, λειτουργικά κενά, τοποθετήσεις εκπαιδευτικών υπεράριθμων, σε διάθεση, που ζητούσαν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ, που ήρθαν με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΠΕ, αναπληρωτών Α’ φάσης, μετατάξεις εκπαιδευτικών και τοποθετήσεις προϊσταμένων σε Δημοτικά σχολεία/νηπιαγωγεία.

1. Το ΠΥΣΠΕ Σάμου ξεκίνησε με αναπλήρωση των Δ/ντών 6/θ Δημοτικών σχολείων της Ικαρίας. Έτσι στο Δ.Σ. Ευδήλου τοποθετήθηκε η κ. Λιγνού Μαρία, στο 1ο Ραχών η κ. Παπαμιχαήλ Αγγελική, στο 2ο Ραχών η κ. Νταφούλη Ολυμπία και στο 1ο Αγίου Κηρύκου τοποθετήθηκε η κ. Γλαρού Αθηνά λόγω αρχαιότητας, επειδή δεν υπήρχε καμία αίτηση εκπαιδευτικού.

2. Στη συνέχεια έγιναν οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που ήταν υπεράριθμοι. Έτσι στην Α’ Σάμου τοποθετήθηκε η κ. Παπακωνσταντίνου Ελένη στο νηπιαγωγείο Βουρλιωτών και η κ. Μπίρτσου Βασιλική στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου, ενώ στη Β’ Σάμου ζήτησαν να κριθούν υπεράριθμοι και οι τρεις (3) εκπ/κοί στο Δ.Σ. Ξυλοσύρτη. Σύμφωνα με τα μόριά τους κρίθηκαν (2) υπεράριθμοι οι κ.κ. Δρόκαλου με 61, 79 μόρια και Βουγιούκα με 42,38 έναντι της κ. Χερουβίμ Παρασκευή με 29,29 μόρια.

Επεσήμανα στο ΠΥΣΠΕ ότι έπρεπε να υπάρχουν οι αιτήσεις όλων των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας που ήθελαν ή δεν ήθελαν να κριθούν υπεράριθμοι και ζήτησα να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς που δεν είχαν αιτήσεις δήλωσης αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν υπεράριθμοι, όπως και έγινε.

3. Καταρτίστηκε ο πίνακας με τα λειτουργικά κενά (πλεονάσματα-ελλείμματα) που εστάλησαν και στη ΔΟΕ και ήταν τα εξής: Δάσκαλοι (ΠΕ 70): -63, Νηπιαγωγοί (ΠΕ 60) : -19, Αγγλικών (ΠΕ 06) : -5, Φ. Αγωγής (ΠΕ 11) : +3, Μουσικής (ΠΕ 16) : -10 και Εκπ/κοί Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 71): -14, (ΠΕ 61): -3 και (ΠΕ-11): -2

4. Έγιναν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που ζητούσαν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ, μπορείτε να τις δείτε στο : http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9665.html, των εκπαιδευτικών που ήρθαν με απόσπαση στο ΠΥΣΠΕ Σάμου στο :

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7869.html, των αναπληρωτών στο:

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2013/09/blog-post_384.html και των εκπ/κών (Φυσικής Αγωγής) που ήταν στη διάθεση της Α’ Σάμου (Καούρη Αθανασία 1ο Δ.Σ. Σάμου, Αρχοντούλης Ιωάννης 12 ώρες στο 1ο Δ.Σ. Σάμου , Βασιλέλης Τριαντάφυλλος στο 2ο Σάμου και Σαρατζη Χριστίνα στο Δ.Σ. βαθέος) και των εκπ/κών της Β/θμιας που ήρθαν με μετάταξη στο : http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2013/09/blog-post_11.html

Κρίθηκε απαραίτητο για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που ήρθαν με απόσπαση και οι αναπληρωτές που διορίσθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου να γίνουν οι τοποθετήσεις των εκπ/κών που ζητούσαν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ την προηγούμενη ημέρα για να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα λειτουργικά κενά. Έτσι, την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη ανακοινώθηκαν όλα τα λειτουργικά κενά, είχαμε τις δηλώσεις προτίμησης, προηγήθηκαν στις τοποθετήσεις οι εκπ/κοί που ήρθαν με απόσπαση και στη συνέχεια έγιναν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

5. Στο τελευταίο ΠΥΣΠΕ (13/9) συζητήθηκαν οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ-11/φυσικής Αγωγής που ήταν στη διάθεση της Β’ Σάμου. Η θέση μου ήταν να παραμείνουν στη διάθεση της Β’ Σάμου (τουλάχιστον έως να γίνουν οι αποσπάσεις ειδικοτήτων) για να καλύψουν κενά που ενδεχομένως θα δημιουργούνταν.

Συμφώνησα να τοποθετηθούν οι Παρασκευόπουλος Μιχαήλ στο 1ο Αγίου Κηρύκου και Μπούτσης Παν/της στο 2ο Ραχών, ενώ διαφώνησα με τις τοποθετήσεις των Σταματίου Εμμανουήλ στο Δ.Σ. Παγώνδα και Καραχρήστου Χρυσούλας στο 1ο Δ.Σ. Σάμου για 12 ώρες. Ο αιρετός της ΔΑΚΕ συμφώνησε με την εισήγηση του Προέδρου του ΠΥΣΠΕ.

6. Τέλος έγιναν οι τοποθετήσεις προϊσταμένων στα ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία. Διαφώνησα με τις τοποθετήσεις Προϊσταμένων των εκπαιδευτικών που μετακινήθηκαν υποχρεωτικά με δίμηνες αποσπάσεις στα νηπιαγωγεία.

Στην αρχή της συνεδρίασης και για την ομαλή λειτουργία και νομιμότητα του ΠΥΣΠΕ ζήτησα να ενημερωνόμαστε νωρίτερα από την τακτική γραμματέα του ΠΥΣΠΕ για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ και για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, και όχι την προηγούμενη ημέρα. Αν δεν γίνουν τα παραπάνω θα επανεξετάσω τη στάση μου για την επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: