Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κινητοποίηση στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αθηνών

Σημαντική επιτυχία και μαζικότητα είχε η συγκέντρωση στο Ειδικό σχολείο κωφών Αθηνών και η πορεία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής. Στη συγκέντρωση καλούσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Π.Ε., η Ένωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Αθηνών, Σύλλογοι Π.Ε. και φορείς του γονεϊκού κινήματος και του κινήματος αναπήρων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το σχολείο, λειτούργησε μικροφωνική με ευθύνη του Συλλόγου μας, ενώ εκατοντάδες ανακοινώσεις μοιράστηκαν στους πολίτες. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής με σκοπό να συναντηθούν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κουμέντο. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα, η αστυνομική φρουρά στην είσοδο της Περιφέρειας, μας ενημέρωσε ότι όλο το προσωπικό της Περιφέρειας αποχώρησε από άλλη έξοδο και στα γραφεία βρίσκονται μόνο οι καθαρίστριες ! Πρόκειται προφανώς για μια ακόμα εκδοχή της «δημοκρατικής κουλτούρας διαλόγου» που εισάγει τελευταία το Υπουργείο Παιδείας και οι μηχανισμοί του. Με τέτοιες μεθοδεύσεις αντιμετωπίζουν το εκπαιδευτικό κίνημα ακόμα και στο ζήτημα της ειδικής αγωγής.

Εμείς από την πλευρά μας, δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τα σχολεία μας, απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του Υπουργείου. Τα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία δεν είναι υπεύθυνα για την οικονομική κρίση. Τα πραγματικά αίτια της κρίσης βρίσκονται πολύ ψηλότερα. Οι πραγματικοί ένοχοι, είναι εκείνοι που σήμερα απαιτούν κι άλλες θυσίες, επιβάλλουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, καταργούν και συγχωνεύουν σχολεία και νοσοκομεία, ενώ από την άλλη, χαρίζουν δις ευρώ στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια του αγώνα μας για τη συνολική ανάκληση του αντιεκπαιδευτικού σχεδίου συγχωνεύσεων – καταργήσεων, του αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο, απαιτούμε  την ματαίωση κάθε σχεδίου για κατάργηση ή συγχώνευση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας.

Καλούμε ξανά, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να στηρίξει έμπρακτα, με ανακοίνωσή του, αλλά και με αγωνιστικές δράσεις και παρεμβάσεις, τον αγώνα μας για τη σωτηρία του σχολείου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ
 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ


Για το Δ.Σ.
  
Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Γ.Γραμματέας

Μαριόλης Δημήτρης  Καππής Γιώργος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: