Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

«Πάλι ανακοίνωση βγάλατε πάλι την Διαμαντοπούλου προστατέψατε»

του Ντίνου Παντελίδη,
εκπροσώπου των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων Π.Ε. στο ΔΣ της ΔΟΕ

Προς την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ για την επιμόρφωση:
        Η πλειοψηφία της ΔΟΕ, ταγμένη στη στήριξη της κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής, αρνήθηκε να υπερασπιστεί το δικαίωμα στο ελεύθερο, χωρίς εργασία σαββατοκύριακο, των εργαζομένων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

        Στην ανακοίνωσή της με ημερομηνία 21-10 2010 δεν υπάρχει αναφορά για τους συναδέλφους ειδικοτήτων στα 800 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Ατελείωτου, Εξαντλητικού Εργασιακού 35ωρου 6χρονων-12χρονων παιδιών, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν τα (καλοχρηματοδοτούμενα για τα στελέχη της επιμόρφωσης) σεμινάρια, που έγιναν Σαββατοκύριακα και σε χρόνο εκτός εργασιακού ωραρίου.
Αρνήθηκε,  μάλιστα, (η πλειοψηφία της ΔΟΕ) να ζητήσει στοιχειωδώς αποζημίωση για το χρόνο υπερεργασίας στον οποίο εξαναγκάστηκαν οι συνάδελφοι που εργάζονται στα σχολεία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Οι συνάδελφοί μας, που εργάζονται ήδη απλήρωτοι, πάνω από μήνα και το υπουργείο δεν έχει δεσμευτεί ούτε πότε θα πληρωθούν, ούτε με ποιες διαδικασίες θα γίνει η μισθοδοσία τους.
Παρά τις επισημάνσεις μας στο ΔΣ της  ΔΟΕ και την πρόταση που καταθέσαμε, η πλειοψηφία ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ αρνήθηκε να καλέσει τους/τις συναδέλφους να μη συμμετέχουν σε επιμορφώσεις σε χρόνο έξω από το υποχρεωτικό τους ωράριο, παρέχοντάς τους πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.
Η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ αναφέρεται μόνο στην Εισαγωγική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών που θα ξεκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο και φυσικά καμιά αναφορά δεν υπάρχει για αντίσταση και άρνηση συμμετοχής σε απλήρωτη εργασία ώστε να προστατευτούν στοιχειώδη δικαιώματα των νεοδιόριστων συναδέλφων.
Συνάδελφοι του ΔΣ της ΔΟΕ,
Δεν αρκεί να διαμαρτύρεσαι. Πρέπει να αγωνίζεσαι, να ανατρέπεις αντεργατικές πολιτικές. Αντίθετα, η στοργική στάση απέναντι στην κάθε ηγεσία, στην κάθε κ. Διαμαντοπούλου, με ανούσιες ανακοινώσεις για τα εργασιακά δικαιώματα -γενικώς- έχουν βέβαια μια φιλολογική αξία αλλά μαρτυρούν και την ανυπαρξία του συνδικάτου ως μέσου διεκδίκησης των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των παιδιών και της υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Η ΔΟΕ έπρεπε να οργανώνει και να υπερασπίζεται τους/τις συναδέλφους, όχι να διαμαρτύρεται  στην ηγεσία του υπουργείου για …προχειρότητα στην υλοποίηση της εισαγωγικής επιμόρφωσης. Ένα τέτοιο κείμενο θα βρει σίγουρα τη θέση του σε κάποιο συρτάρι του υπουργείου, μαζί με διάφορα άλλα που κατά καιρούς έχουν αποσταλεί, αλλά δε θα αναγκάσει κανένα υπουργείο να ανακαλέσει σχεδιασμούς που καταστρατηγούν εργασιακά δικαιώματα.
Δράση, χρειάζεται, για την ανατροπή των αντεργατικών σχεδίων κυβέρνησης και υπουργείου, με κινητοποιήσεις των συλλόγων, με αγωνιστική παρουσία στα επιμορφωτικά κέντρα και κάλεσμα για ανυπακοή, όχι υπομνήματα διαμαρτυρίας στην κ. Διαμαντοπούλου.

Δείτε και την επιστολή της ΔΟΕ προς την Υπουργό παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: