Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!


Τα γεγονότα  του τελευταίου διαστήματος σχετικά με την αντιμετώπιση των προσφύγων στο «Κέντρο υποδοχής» στη Σάμο, αναδεικνύουν στην πράξη, τι σήμαινε η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης.
Στις 23/3 και στις 9/4, απελάθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες  περίπου 120 άνθρωποι με μεταμεσονύχτιες επιχειρήσεις, τις οποίες πραγματοποίησε η FRONTEX! Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή δύναμη που  έχει για τα καλά εγκατασταθεί στο νησί, και έχει αναλάβει –σε καιρούς κρίσης- να πετάει σαν άχρηστο υλικό, τους πρόσφυγες, που το μόνο «έγκλημα» τους είναι ότι  γεννήθηκαν σε χώρες που θερίζονται με τον πιο άγριο τρόπο από τους μεγάλους δυνάστες του πλανήτη.
Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης αλλά και της καθημερινής βαρβαρότητας που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στο «Κέντρο υποδοχής» από τις 12/4 η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα τους.  Η πρώτη απάντηση της κυβέρνησης σε αυτή την απεργία ήταν… η απαγόρευση εισόδου στο Κέντρο της «Κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα» που χρόνια τώρα με την εβδομαδιαία επίσκεψη της στο Κέντρο αποτελούσε την επαφή των προσφύγων με τον ντόπιο κόσμο και μια στοιχειώδη προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων αυτών των πιο κατατρεγμένων ανθρώπων.
Στον καιρό  της βαρβαρότητας, τώρα που η κυβερνητική πολιτική επιδιώκει να μας εξορίσει όλους από τη δουλειά μας, τις κατακτήσεις μας, τα δικαιώματα μας, είναι επιτακτική ανάγκη, η αντίσταση, η αλληλεγγύη. Πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην αδικία, να συνταχθούμε με αυτούς που την αντιμετωπίζουν στην πιο απάνθρωπη μορφή της.
-Είμαστε στο πλευρό των προσφύγων, ζητάμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
-Κέντρο υποδοχής ανοιχτό σε κάθε συλλογικότητα που θέλει να βοηθήσει και να υποστηρίξει τους πρόσφυγες
- Έξω η FRONTEX - Όχι στις απελάσεις
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η «Κίνηση» το Σάββατο 17/4 στις 12 το μεσημέρι στο Βαθύ (πλατεία Πυθαγόρα)

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: