Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ 3ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου για εκχώρηση χώρου ιδιοκτησίας του 3ου Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου (Λιμάνι) σε ιδιώτη επιχειρηματία παρακείμενης ξενοδοχειακής μονάδας μετά από αίτημα του ιδίου για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του.

Η πρόταση που κατατέθηκε αφορά τη μεταφορά του λεβητοστασίου του σχολείου που βρίσκεται σε τμήμα του σχολικού οικοπέδου (δρομάκι) που συνορεύει με την εν λόγω επιχείρηση και την εκχώρησή του στον ιδιοκτήτη με στόχο τη διέλευση πεζών και οχημάτων από το χώρο αυτό προς το χώρο του ξενοδοχείου. Ως «αντάλλαγμα» προτάθηκε η μηχανολογική υποστήριξη (συντήρηση και καθαρισμός καυστήρα) του σχολείου για 20 χρόνια και η συντήρηση των πυροσβεστήρων… Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο με 10 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 1 «παρών» και έχει ήδη καταγγελθεί απ’ την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σάμου, ενώ και αρκετοί άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι την καταψήφισαν.

Δε θα μπούμε καν στη λογική να αντικρούσουμε τη φαιδρότητα του «ανταλλάγματος» έναντι του κέρδους για τον επιχειρηματία, αυτό νομίζουμε ότι είναι πασιφανές και ξεκάθαρο. Θεωρούμε όμως εξοργιστικό και απαράδεκτο το γεγονός ότι εκχωρείται -στην ουσία δωρεάν- χώρος δημόσιου σχολείου για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και ότι μάλιστα βρέθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που ενέργησαν προς αυτή την κατεύθυνση και όχι προς εκείνη του δημοσίου συμφέροντος για το οποίο εκλέχτηκαν.

Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα τους συναδέλφους και τους γονείς για τις όλο και πιο άγριες συνθήκες που επικρατούν στην εκπαίδευση. Οι προσπάθειες εμπλοκής επιχειρηματιών στα σχολειά μας θα ενταθούν.

Για την ιστορία, να πούμε ότι ανάλογες προσπάθειες για το συγκεκριμένο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου έχουν γίνει και στο παρελθόν, όταν το γειτονικό ξενοδοχείο τελούσε υπό άλλη ιδιοκτησία, πράγμα που δηλώνει ότι τέτοιες κινήσεις δεν είναι μεμονωμένες, αλλά έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα αντιπαράθεσης της δημόσιας περιουσίας και συμφέροντος έναντι των ιδιωτικών επιχειρηματικών στόχων.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την τοπική κοινωνία να καταδικάζει, να απορρίπτει και να αποκρούει τέτοια φαινόμενα. Είναι ανάγκη να υπάρξει συμμαχία για τη συνολική απόκρουση αυτής της πολιτικής, που θέλει τους μεγαλοεπιχειρηματίες να κάνουν κουμάντο παντού και τη λαϊκή οικογένεια να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι την τσέπη, ακόμα και για τις στοιχειώδεις ανάγκες της.

Σήμερα εκχωρείται ακίνητη περιουσία, αύριο θα τους εκχωρηθούν και δικαιώματα παρέμβασης στο περιεχόμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε να αποκτούν από νωρίς «πελατεία» και να διαμορφώνουν συνειδήσεις και εργαζόμενους στα δικά τους μέτρα, για τη δική τους κερδοφορία, για τη δική τους ανάπτυξη!

Εμείς, πιστοί στις αρχές της αξίας των δημόσιων αγαθών και της ανάγκης αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλους, παλεύουμε για την διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη λειτουργία των σχολείων και την ικανοποίηση των μορφωτικών και κοινωνικών αναγκών των μαθητών μας, μακριά από ιδιώτες, ομίλους, εταιρίες και οποιοδήποτε άλλον βλέπει την εκπαίδευση σαν δεξαμενή φτηνών εργαζομένων και μια ακόμη «διέξοδο» στην ακόρεστη δίψα τους για κέρδος.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ


ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΜΟΥ


ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: