Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ στις 19 Απριλίου 2018

Νέα 24ωρη απεργία κηρύχτηκε από την ΠΝΟ και την Πέμπτη 19 Απριλίου. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Tην απόφαση να συνεχίσουν για ακόμα ένα 24ωρο, την απεργία τους πήρε τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΝΟ στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά

Τα πλοία παραμένουν δεμένα μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής, ενώ αύριο το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει ξανά το ΔΣ των 13 σωματείων για να αποφασίσουν για την συνέχισή ή μη της απεργίας.

Θυμίζουμε ότι δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν από σήμερα Τετάρτη στις 6:00 το πρωί  τα πλοία της ακτοπλοΐας, λόγω της  πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ ζητά την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων στις γραμμές Πάτρας Ιταλίας, αλλά αντιδρά και στο σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων. Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει αλλαγές των δρομολογίων λόγω της απεργίας, ενώ στην αυριανή κινητοποίηση των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: