Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η πρόταση αναμοριοδότησης για το ΠΥΣΠΕ Σάμου μετά τη συνάντηση των Αιρετών ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ Β. Αιγαίου

μοριοδοτηση αιρετών 9-2-18Την Παρασκευή 9-2-18 έγινε η συνάντηση των Αιρετών ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ όλης της Χώρας. Χωρίσθηκαν οι αιρετοί σε ομάδες ανά περιφέρεια και συζήτησαν αναμεταξύ τους για την αναμοριοδότηση της περιφέρειάς τους.

Στην περιφέρεια Β. Αιγαίου παρόντες ήταν οι Αιρετοί του ΑΠΥΣΠΕ και οι Αιρετοί των ΠΥΣΠΕ Λέσβου, Χίου, Σάμου και η Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών  της Ικαρίας-Φούρνων.

Η πρόεδρος των εκπαιδευτικών της Ικαρίας-Φούρνων είχε απόφαση του Συλλόγου μόνο για το νησί των Φούρνων (14 μόρια) και να χαρακτηρισθούν δυσπρόσιτα τα σχολεία/ νηπιαγωγεία της Ικαρίας, χωρίς συγκεκριμένη πρόταση ανά σχολείο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου και αιρετός του ΠΥΣΠΕ (ΔΑΚΕ) είχε απόφαση του Δ.Σ. για την αναμοριοδότηση μόνο της Σάμου.

Από την πλευρά της “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ” είχαμε καταθέσει πρόταση αναμοριοδότησης για όλο το ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ (ΣΑΜΟΣ-ΙΚΑΡΊΑ-ΦΟΥΡΝΟΙ) στα Δ.Σ. των Συλλόγων, που μπορείτε να τη δείτε εδώ, αλλά δεν συζητήθηκε η πρότασή μας από το Δ.Σ. του Συλλόγου, επειδή είχε διαφορετική άποψη.

Ως Αιρετοί, παρότι που διαφωνούσαμε με τη μοριοδότηση σε ορισμένα σχολεία /νηπιαγωγεία της Σάμου, στηρίξαμε την πρόταση του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΟΕ επεσήμανε στους αιρετούς ότι αν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στη μοριοδότηση από την πρόταση του υπουργείου δεν θα υιοθετηθούν από το υπουργείο.

Στην Ικαρία η πρότασή μας για 10 μόρια στον Άγιο Κήρυκο, 11 στον Εύδηλο και 12 στις Ράχες ήταν λογική σύμφωνα και με τους αιρετούς των υπολοίπων ΠΥΣΠΕ. Η πρόταση θα περνούσε, αλλά υπήρχε θέμα με την αναμοριοδότηση της Λήμνου, η οποία κυμαινόταν  από 11-14 μόρια και είχε υιοθετηθεί από το υπουργείο. Ή έπρεπε να μειωθούν τα μόρια της  ή να αυξηθούν τα μόρια της Ικαρίας. Τελικά συμφωνήσαμε να αυξηθούν τα μόρια της Ικαρίας σε 11 μόρια στον Άγιο Κήρυκο, 12 στον Εύδηλο, 14 στις Ράχες και 14 μόρια για τους Φούρνους, αφού είχε υιοθετηθεί από το Δ.Σ. των εκπαιδευτικών της Ικαρίας.

Όσον αφορά το εύρος των μορίων για την περιφέρεια Β. Αιγαίου κυμάνθηκε για τη Λέσβο, Χίο και Σάμο από 6-14.

Για τη Λήμνο και Ικαρία από 11-14.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να στείλει την πρότασή του προς το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: