Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

clip_image002ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Για ένα σύλλογο «όπλο» στα χέρια όλων μας, που θα οργανώνει συλλογικά τους στόχους μας, θα παρεμβαίνει παντού και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων, το δημόσιο σχολείο και το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών, που δε θα συμβιβάζεται αλλά θα συγκρούεται με τη διοίκηση, το Υπουργείο και την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και θα παλεύει για την ανατροπή.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με μια αφόρητη κατάσταση στα σχολεία:

· Τα ωρολόγια προγράμματα λυγίζουν κάτω από το βάρος των μνημονιακών περικοπών σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες.

· Η ελαστικοποίηση του διδακτικού ωραρίου έχει ενταθεί, οι ώρες του ολοημέρου καλύπτονται από εκπαιδευτικούς της πρωινής ζώνης, συνάδελφοι ειδικοτήτων τρέχουν και σε 5 σχολεία.

· Η αποδυνάμωση του ολοήμερου νηπιαγωγείου και η μετατροπή του σε μια προαιρετική δομή παιδοφύλαξης και οι επικείμενες συγχωνεύσεις ΑΤΕΙ Βρεφονηπιοκόμων και ΑΕΙ Νηπιαγωγών θέτουν τους όρους για τη διεκδίκηση της πρωτοβάθμιας από τους δήμους, την ενιαιοποίηση των ηλικιών 0-6 , την ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων και την εισαγωγή των κουπονιών στη δημόσια εκπαίδευση.

· Η παράλληλη στήριξη περιφρονείται. Υπάρχουν 5.600 διαγνώσεις, αλλά μόλις 923 προσλήψεις.

· Οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί από τη Β/μια, το πρώτο παράδειγμα κινητικότητας στην εκπαίδευση, παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας εδώ και 4 χρόνια χωρίς να τους αποδίδονται οργανικές θέσεις, διατηρώντας έτσι το αίσθημα εργασιακής ανασφάλειας.

· Χιλιάδες αναπληρωτές που εργάστηκαν την περσινή σχολική χρονιά παραμένουν άνεργοι, με πολύ πιθανή εκδοχή, αρκετοί από αυτούς να μην ξαναπροσληφθούν στο δημόσιο σχολείο.

· Στις περιοχές που ακμάζει η τουριστική βιομηχανία (π.χ. το πρόσφατο παράδειγμα της Σαντορίνης), οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλούνται να καταθέσουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους για καταλύματα ή αδυνατούν να βρουν έγκαιρα στέγη.

· Το Υπ. Παιδείας επικαιροποιεί το καθηκοντολόγιο που με αλλεπάλληλες αποφάσεις του κλάδου έχει κρατηθεί ανενεργό από το 2002 και υπογράφει εκ νέου με τους θεσμούς την υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο όλες τις ώρες του εργασιακού ωραρίου, τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, την αξιολόγηση στελεχών και σχολικών μονάδων, τον αποχαρακτηρισμό της ώρας της σίτισης ως διδακτικής και την αξιολόγηση στελεχών μέσω ΑΣΕΠ.

· Χτυπούν κατά μέτωπο το δικαίωμα στην απεργία και τη δυνατότητα συνδικαλιστικής δράσης, αφού πλέον για να προκηρυχτεί απεργία χρειάζεται το 50% +1 των μελών (τροπολογία που έχει αποσυρθεί προσωρινά λόγω των πρόσφατων κινητοποιήσεων) και στοχοποιούν συνδικαλιστές.

30 χρόνια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο Σύλλογο:

Όλα τα χρόνια της παρουσίας μας στο σύλλογο ως παράταξη δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να τροφοδοτήσουμε μια άλλη αντίληψη για το συνδικαλισμό. Για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη συλλογική δράση, την αλληλεγγύη, την συμβολή στο ριζοσπαστικό παιδαγωγικό ρεύμα. Για να συναποφασίζουμε και να αγωνιζόμαστε για τα άμεσα προβλήματα και τη συνολική ανατροπή, μακριά από τον κατεστημένο και τον κομματικά καθοδηγούμενο συνδικαλισμό.

F Καταγγείλαμε και αναδείξαμε δημόσια τη μη απόδοση των χρημάτων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, εξαιτίας της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ), του Δήμου και της Σχολικής Επιτροπής. Να σημειωθεί ότι την τελευταία διετία, μετά την αντικατάσταση του μέλους μας στη ΔΕΠ, ο Σύλλογος δεν είχε ξανά εκπροσώπηση μέχρι σήμερα, ενώ υπήρχε ψηφισμένο μέλος από την ΑΣΕ.

F Αναδείξαμε το θέμα του 3ου νηπιαγωγείου Καρλοβάσου με την παραχώρηση οικοπέδου σε ιδιωτική επιχείρηση. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ήμασταν ΕΚΕΙ, ενώ απουσίαζαν η Ε.Δ.Κ και η Α.Σ.Ε.

F Στηρίξαμε την απόφαση της ΔΟΕ για 3ωρη στάση στις 24 Νοεμβρίου 2017, για την προσχολική αγωγή, αλλά δεν την αποδέχθηκαν η Ε.Δ.Κ (πρώην ΔΑΚΕ) και η Α.Σ.Ε (ΠΑΜΕ) και αφού δεν υιοθετήθηκε η πρότασή μας προτείναμε εναλλακτικά κινητοποίηση στην 1/12 στο Καρλόβασι, προκειμένου να αναδειχτεί και το θέμα του 3ου νηπιαγωγείου Καρλοβάσου.

F Διαφωνήσαμε με την καταγγελία «κατά παντός υπευθύνου», όπως διατυπώθηκε από τις ΕΚΔ +ΑΣΕ, σχετικά με την επανατοποθέτηση αναπληρώτριας σε πλασματικό κενό δυσπρόσιτου σχολείου και ζητήσαμε να καταγγελθεί πρωτίστως η Δ/ντρια Α/θμιας ως κύρια υπεύθυνη, χωρίς να παραβλέπουμε και τις ευθύνες των υπόλοιπων εμπλεκομένων.

F Δώσαμε αγώνα τα τελευταία χρόνια, για την τοποθέτηση των αναπληρωτών με ενιαίο πίνακα και σύμφωνα με τα μόριά τους. Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις -και μέσω του Συλλόγου και μέσω του ΠΥΣΠΕ- τόσο στο Υπ. Παιδείας και στην περιφέρεια Β. Αιγαίου όσο και με κινητοποίηση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού, ο αγώνας αυτός δικαιώθηκε φέτος, χωρίς τις αδικίες και τις ανακατατάξεις που προκαλούσε το προηγούμενο σύστημα.

Την ίδια στιγμή, η Ε.Δ.Κ προσπαθεί να παραπλανήσει κυρίως του νέους συναδέλφους ότι πρόκειται για μια ενωτική κίνηση, ενώ στην ουσία είναι μια ένωση παλιών υποψηφίων ΠΑΣΚ + ΔΑΚΕ σε ένα νέο ψηφοδέλτιο. Άλλωστε ο αιρετός της έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ.

Η Α.Σ.Ε προωθεί σταθερά τις κεντρικές αποφάσεις του πολιτικού της φορέα, ενώ στο Δ.Σ. αδυνατεί να είναι συνεπής σε βασικές διαδικασίες

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις (μ-λ ΚΚΕ) εξαντλούνται στην διαρκή «επαναστατολογία», απαξιώνοντας όμως στην πράξη τόσο τις διαδικασίες των Γ.Σ. όσο και αποφάσεις του Δ.Σ. για κινητοποιήσεις.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι και φέτος η πλειοψηφία του Δ.Σ. στάθηκε ανεπαρκής στο να υποστηρίξει πολλές από τις καταστατικές λειτουργίες του Συλλόγου με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρά λάθη και παραλείψεις. Η παράταξή μας μοιράστηκε την εμπειρία και τη γνώση που είχε σ΄ αυτά τα θέματα, αλλά τις περισσότερες φορές δεν εισακουστήκαμε...

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για ένα σύλλογο πραγματικά ενωτικό, μαχητικό, δημοκρατικό!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

clip_image001

Δεν υπάρχουν σχόλια: