Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Σύλλογοι Γονέων 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου για την συστέγαση των δυο σχολείων

Ποια είναι η πρόταση του Δήμου Σάμου για το 2ο Δ.Σ. Σάμου;

Σε ανακοινώσεις προέβησαν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Σάμου για την συστέγαση των δυο σχολείων .Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των συλλόγων.

Σεπτέμβρης 2016: Μια καινούρια σχολική χρονιά ξεκινάει και όλοι γνωρίζουν την έγκριση προϋπολογισμού ενός σημαντικού ποσού για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ, ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΨΟΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5001588 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» (ΑΔΑ: ΩΝΠ57ΛΩ-ΝΝ2). Ευχής έργο σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Με το πέρας του Πάσχα αναμένεται η ημερομηνία έναρξης του έργου.

Συζητήσεις…συναντήσεις ..ξανά συζητήσεις για τη μεταστέγαση των παιδιών. Καμιά απόφαση αν και στην αρχική μελέτη του έργου, καλώς  ή κακώς,  αναφέρεται  η συστέγαση του  1ου   και  2ου      δημοτικού  σχολείου. Τελειώνει η σχολική χρονιά και οι αποφάσεις ακόμη…έπονται. Άρθρα, άτυπες συζητήσεις, αναζήτηση νόμων για την ευθύνη του φορέα που θα πάρει την τελική απόφαση και εν μέρει την ευθύνη της ασφαλούς μεταστέγασης των παιδιών του 2ου Δημοτικού σχολείου και των παιδιών του σχολείου που θα  τα φιλοξενήσει.

23 Ιανουαρίου του 2017: το ΔΣ του συλλόγου μας, σε έγγραφό του προς την Δ/νση Α’θμιας Εκπαίδευσης (με κοινοποίηση στην Δ/νση του σχολείου μας), ζητά ενημέρωση για τον νέο χώρο λειτουργίας του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2017-18, δεδομένης της απόφασης ένταξης (και εκτέλεσης) του συγκεκριμένου έργου. Το ΔΣ του συλλόγου μας δεν έλαβε απάντηση για το θέμα.

21 Ιουλίου του 2017: πραγματοποιείται συνάντηση του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 1ου  δημοτικού με τη Δ/ντρια Εκπ/σης της ΔΙΠΕ και κοινοποιείται η διαβεβαίωση της δυσκολίας συστέγασης των δύο σχολείων και η αντιπρόταση της αγοράς κοντέινερ. Επιπρόσθετα, τονίζεται πως η εύρεση κατάλληλου κτιρίου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου.

8 Αυγούστου2017: πραγματοποιείται συνάντηση παρουσία του Δημάρχου, των εμπλεκόμενων φορέων, διευθυντών και αντιπροσώπων των συλλόγων των σχολείων της πόλης με επικρατέστερη λύση τη συστέγαση των δύο σχολείων με λειτουργία σε πρωινή ζώνη.

10 Αυγούστου 2017: Αντίθετος με τη συστέγαση των δυο δημοτικών δηλώνει ο σύλλογος γονέων του 1ου Δημοτικού σχολείου διαμέσου του προέδρου του σε σχετική ανακοίνωση στο Σαμιακό
Βήμα.

17 Αυγούστου 2017: αναρτάται πάλι από το σύλλογο γονέων του 1ου  Δημοτικού σχολείου στην ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο πως εκφράζουν την ανησυχία τους, και όχι την άρνησή τους, για συστέγαση των δύο σχολικών μονάδων, αλλά στηρίζουν απόλυτα το έργο.

21 Αυγούστου 2017: πραγματοποιείται σύσκεψη στα γραφεία της ΔΙΠΕ Σάμου όλων των εμπλεκόμενων φορέων εκτός του Δήμου Σάμου, με αποδοχή όλων των παρευρισκόμενων της απρόσκοπτης λειτουργίας του 2ου Δημοτικού σχολείου σε αυτόνομο χώρο, και στην περίπτωση που δεν υπάρχει κτίριο με αυτή τη δυνατότητα, να χρησιμοποιηθούν κοντέινερ συμπληρωματικά σε υφιστάμενο κτίριο ή στέγαση εξολοκλήρου σε κοντέινερ (που όμως ο Δήμος Σάμου αδυνατεί να αγοράσει λόγω έλλειψης χρημάτων) με βασική προϋπόθεση την ασφάλεια των μαθητών.

Σεπτέμβριος 2017: Μια καινούρια σχολική χρονιά αρχίζει και βρισκόμαστε χωρίς λύση. Όλο αυτό το διάστημα, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου ουδέποτε εξέφρασε με δημοσιεύματα την προτίμησή του για την οποιαδήποτε πιθανή επιλογή, σεβόμενος το κύρος και την αξιοπιστία των εμπλεκόμενων υπεύθυνων φορέων και την ευαισθησία με την οποία οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση. Αντί αυτού, εργάστηκε με σύνεση, παρευρέθηκε όπου κλήθηκε, ζήτησε συναντήσεις, άκουσε με προσοχή και τόνισε τις δύο αδιάλλακτες θέσεις του, αυτής της σπουδαιότητας και αναγκαιότητας του έργου, καθώς και της αποδοχής της πρότασης εκείνης που οι αρμόδιοι φορείς (ΔΙΠΕ   και Δήμος Σάμου) θα κρίνουν ως ασφαλέστερη για τα παιδιά μας.

Ζητούμε από  όλους  τους  γονείς  &  κηδεμόνες    των  εμπλεκόμενων  σχολείων  να αντιληφθούν την σπουδαιότητα του επικείμενου έργου, αναλογιζόμενοι πως επίκειται η ανακαίνιση και άλλων σχολικών μονάδων του νησιού, με ανάλογες διαμορφωθείσες καταστάσεις μεταστέγασης.

 Παρακαλούμε τους γονείς του 2ου Δημοτικού σχολείου να επιδείξουν υπομονή και να είναι βέβαιοι πως η Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου, με την στήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, θα εργαστούν υπεύθυνα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Ζητούμε  από τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε άμεση επίσημη ανακοίνωση της τελικής πρότασης-λύσης. Σε αντίθετη περίπτωση, θεωρούμε ότι  κρίνεται απαραίτητη η αναζήτηση εξωτερικής παρέμβασης που δεν θα περιορίζεται σε τοπικό επίπεδο.

ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ &ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

Ανακοίνωση στη σελίδα στο facebook απο τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου

Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου, αναμένουμε ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ απαντήσεις για την απόφαση που έχουν πάρει οι υπέθυνοι φορείς, γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε οτι ένα έργο το οποίο είναι γνωστό οτι θα πραγματοποιηθεί , εδω και ένα χρόνο δεν έχει βρεθεί ήδη λύση, 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του σχολικου έτους!!!!!!!!!!

Τέλος, να αναφέρω οτι στην επισυναπτόμενη ανακοίνωση αναφέρεται οτι ο σύλλογος μας στις 10/8 εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει οτι ειναι αρνητικός και συνεχίζει να είναι αρνητικός στην συστέγαση που δόθηκε ως λύση, στη συνάντηση με το Δήμο γιατι πολύ απλά η λειτουργία των 2 δημοτικών στο χώρο του 1 ου δημοτικού ειναι ΑΔΥΝΑΤΗ απο πλευράς χώρων (χρειάζονται 25 διδακτικές αίθουσες) και το κυριότερο οτι δεν υπάρχει ΑΣΦΑΛΕΙΑ για τα παιδιά μας και επίσης 400 περίπου παιδιά πως θα εξυπηρετούνται σε 4 τουαλέτες;;;;;;;

Το παραπάνω το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και ας μας κατηγορήσουν οτι εμείς φταίμε για το οτι δεν έχει βρεθεί λύση ΑΚΟΜΑ…!!!!!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ,ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: