Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

Για πρώτη φορά στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος στη Σάμο καταψηφίστηκε, στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου 2017, ο οικονομικός απολογισμός 2015-2016 της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Να θυμίσουμε ότι στη Γενική Συνέλευση του Δεκέμβρη με ευθύνη της ΔΑΚΕ (τόσο στο προεδρείο όσο και στην ελεγκτική επιτροπή) δεν κατατέθηκε ο οικονομικός απολογισμός της Ελεγκτικής Επιτροπής, όπως προβλέπεται ρητά από το καταστατικό.

Για την αποφυγή ενός μεγάλου αδιεξόδου στη λειτουργία του Συλλόγου και μετά από πρότασή μας στο Δ.Σ., αποφασίστηκε ομόφωνα ο απολογισμός να συζητηθεί εκ νέου στη Γ.Σ. του Ιουνίου.

Ο ακολουθούμενος έλεγχος που διενεργήθηκε από το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της παράταξής μας, Μαρία Πόθα, διαπίστωσε τα εξής:

Ως προς τα έξοδα:
  • Με ημερομηνία 24/11/16 υπήρχε ανάληψη λόγω εκλογών 500 ευρώ, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχα παραστατικά (τιμολόγια-αποδείξεις).
  • Με ημερομηνία 10/12/16 υπήρχε ως έξοδο «ταμείο αλληλεγγύης - 380 ευρώ», χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο παραστατικό (απόδειξη) σε ποια/ον δόθηκε το συγκεκριμένο ποσό.
Ως προς τα έσοδα:
  • Με ημερομηνία 24/6/16, υπήρχε παραστατικό κατάθεσης στην τράπεζα «ALPHA» το ποσόν των 894 ευρώ, αλλά το αντίστοιχο ποσό που γράφτηκε ως έσοδο στο βιβλίο ταμείου ήταν 800 ευρώ. Άρα έπρεπε να έχει προστεθεί στα έσοδα του ταμείου και το ποσό των 94 ευρώ.
Αμέσως ενημερώσαμε γραπτώς τον πρόεδρο της Ε.Ε., που μας έστειλε το αντίστοιχο παραστατικό του ποσού των 380 ευρώ, που έλειπε από το ταμείο, και μας εξήγησε ότι με την ανάληψη των 500 ευρώ πληρώθηκε ο δικαστικός αντιπρόσωπος για τις εκλογές και δόθηκε και το ποσό των 380 ευρώ, ως ταμείο αλληλοβοήθειας, σε εκπαιδευτικό. Ωστόσο δε μας δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τη διαφορά των 800/894 ευρώ.

Ενημερώσαμε εκ νέου τον πρόεδρο της Ε.Ε. ότι δεν καταγράφονται οι αναλήψεις ως έξοδα, αλλά μόνο αποδείξεις και τιμολόγια και ζητήσαμε να διορθωθεί ο ισολογισμός εσόδων-εξόδων προσθέτοντας το ποσό των 94 ευρώ στα έσοδα, ώστε να κλείσει το θέμα και να υπογράψουμε την έκθεση. Ο πρόεδρος μας αγνόησε.

Το ίδιο ζητήσαμε και στη Γ.Σ., να γίνει δηλαδή η διόρθωση του βιβλίου ενώπιον του σώματος και να προχωρήσουμε σε ψηφοφορία, αλλά για αδιευκρίνιστους λόγους η παράταξη της ΔΑΚΕ δεν την υλοποίησε, παρ΄ όλο που πολλοί εκ των παρόντων ζητούσαν το ίδιο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία και να κλείσει το ζήτημα. Ως εκ τούτου, στη συνέχεια η Γ.Σ. καταψήφισε τον οικονομικό απολογισμό 2015-16.

Πρέπει να τονίσουμε ότι είναι αυτονόητο ότι στα έσοδα του ταμείου πρέπει να καταγράφονται τα ακριβή ποσά για όλες τις καταθέσεις που γίνονται στο βιβλιάριο της τράπεζας, όπως και για όλα τα έξοδα, με όλα τα παραστατικά (αποδείξεις-τιμολόγια).

Τέλος, η νέα Ελεγκτική Επιτροπή, δεδομένου ότι η ταμίας του Συλλόγου είναι αναπληρώτρια, πρέπει να συνεδριάσει άμεσα και να κάνει την έκθεσή της έως 21 Ιουνίου 2017.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: