Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Παράνομες 3.559 μετατάξεις εκπαιδευτικών, επί Αρβανιτόπουλου

Να ανακληθούν οι μετατάξεις 3.559 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που έγιναν το 2013, όταν ήταν υπουργός Παιδείας ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εισηγείται το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς έγιναν κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 82, παρ. 11 του νόμου 4172/2013.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι η εισήγηση για τον προσδιορισμό κενών και πλεονασμάτων των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης δεν συντάχθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά υπεγράφη μόνο από τους αρμόδιους τμηματάρχες, οι οποίοι είχαν διατυπώσει τις επιφυλάξεις τους. Ακόμη, σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών ήταν τριπλάσιος του αριθμού των κενών και παράλληλα, δεν καταρτίστηκε αξιολογικός πίνακας βάσει μορίων.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι σε αυτή τη φάση είναι πολύ δύσκολο να προβεί το υπουργείο σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς θα δημιουργηθούν πολλά λειτουργικά προβλήματα και ως προς την κατανομή των κενών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και ειδικότερα, ως προς την κατανομή των ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι μετατάξεις αυτές είχαν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και κυρίως εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οι οποίοι διεκδικούσαν μεταθέσεις σε περιοχές με οργανικά κενά, που όπως «μέσα σε μια νύχτα» τις κατέλαβαν αυτοί που πήραν μετάταξη και ενώ είχαν λιγότερα μόρια.

Μάλιστα πολλοί από τους «θιγόμενους» εκπαιδευτικούς κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ενώ στις 26 του μήνα θα εκδικαστεί στο ΣτΕ η υπόθεσή τους, καθώς ζητούν την ακύρωση των μετατάξεων.

Τώρα βέβαια έχουν στα χέρια τους και σύμμαχο την έκθεση (αριθμός 49/Α/2016) των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του θα πρέπει να λάβει θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν τότε οι μετατάξεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε παρακάμψει σε πολλές περιπτώσεις σοβαρές διοικητικές πράξεις, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να δεχτεί βροχή ενστάσεων και δικαστικών αποφάσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: