Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης (εικόνες – video)

Έφυγε από τη ζωή, σήμερα στις 14:25, ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, έπειτα από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Η πάλη με τον καρκίνο του πνεύμονα αποδείχθηκε άνιση, καθώς προέκυψαν μεταστάσεις. Παρόλα αυτά το ιατρικό προσωπικό εξάντλησε κάθε δυνατότητα που είχε στη θεραπευτική φαρέτρα του για να βοηθήσει τον ασθενή.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια, μέχρι και τα 11, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και απέκτησε μια κόρη τη Μαρία και δύο εγγονές στις οποίες είχε μεγάλη αδυναμία, Το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1980, αλλά και στο θέατρο, κυρίως σε επιθεωρήσεις.

Ο Στάθης Ψάλτης καθιερώθηκε με εμπορικές ταινίες όπως οι "Καμικάζι αγάπη μου", "Τροχονόμος Βαρβάρα", "Τα καμάκια", "Βασικά καλησπέρα σας", "Και ο πρώτος ματάκιας", "Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω", "Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ", κ.ά. Έχει διακριθεί στην κωμωδία.

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά "Οι έμποροι των εθνών" τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες, αλλά και σε επιθεωρήσεις.

Μέσα από τους ρόλους του στο θέατρο πάντα ασκούσε κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση και τα έβαζε με τους πολιτικούς.
 
Είστε φύσει θέση κωμικός. Πέσατε ποτέ στην παγίδα να περιμένουν όλοι από εσάς να πείτε κάτι αστείο;

Εγώ τους έστηνα παγίδες, εκεί που δεν το περίμεναν. Πάντα ήμουν αιφνιδιαστικός. Όταν παίζεις κωμωδία σίγουρα οι άλλοι περιμένουν να πεις κάτι αστείο ή να βγάλεις γέλιο μέσα από μια κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό σημαίνει επαγγελματισμός.

 Είναι δική σας απόφαση το να μην έχετε φίλους; 

Είναι δική τους απόφαση. Σε πλησιάζουν για κάποιο λόγο. Δεν σε πλησιάζουν αληθινά. Όταν σε πλησιάζει ο άλλος για κάποιο λόγο, παύει να είναι φίλος. Είναι γνωστός. Εκατομμύρια γνωστούς έχω. Αλλά δεν είναι φίλοι. Δυστυχώς.

Βάλατε ποτέ την καριέρα σας πιο ψηλά από τη ζωή σας; Πάντα τα συνδύαζα. Τα είχα σε ισορροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: