Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Γυμνάσιο Πυθαγορείου - Δράση κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού

Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του Γυμνασίου Πυθαγορείου, κ. Εμμανουήλ Γιοκαρίνης, μια ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30 Μαρτίου, στο χώρο του σχολείου. Στα πλαίσια δράσεων που αφορούν την ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, οι καθηγήτριες κ. Μένγκ Μαρία και κ. Γούλα Ελένη (φιλόλογοι), σε συνεργασία με τη δομή φιλοξενίας ΜΕΤΑδραση υποδέχθηκαν στο χώρο του σχολείου μικρή ομάδα ανήλικων, ασυνόδευτων προσφύγων που συνοδεύονταν από την επίτροπό τους και ψυχολόγους της δομής φιλοξενίας τους.

Στην επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης συνετέλεσαν όλοι οι καθηγητές του Γυμνασίου Πυθαγορείου καθώς οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πείραμα Χημείας στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Πανά και ένα σύντομο μάθημα Πληροφορικής από την κ. Σακελλαρίου.

Στη συνέχεια, με την υποστήριξη του καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας με μικτές ομάδες μαθητών του σχολείου και των επισκεπτών.

Αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους απέναντι σ’αυτά τα παιδιά και την αλληλεγγύη τους στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Καθηγητών πολλοί γονείς ετοίμασαν και προσέφεραν γλυκίσματα ενώ η εκδήλωση έκλεισε με μια επίδειξη παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: