Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης μέχρι στις 8 το βράδυ

Τον ανασχεδιασμό των Κέντρων  Δημιουργικής Απασχόλησης, ώστε οι μαθητές μετά το σχολείο να παραμένουν μέχρι στις 8 το βράδυ,  προανήγγειλε σήμερα στη  Βουλή η Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή  Κ. Κατσαφάδου.

Ειδικότερα η κ. Φωτίου είπε τα εξής στη Βουλή:

Α.  Το παιδί, δηλαδή –αυτό που κάναμε πέρσι- θα μείνει στο σχολείο μέχρι τις τέσσερις η ώρα  και στις τέσσερις η ώρα θα μπορεί να πάει στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατομμύρια και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ.

Β. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 20.00΄ το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ.

Γ. Γιατί για το δημόσιο σχολείο, όπως και για το δημόσιο νοσοκομείο, όπου εκεί η μητέρα δεν πληρώνει για τον τοκετό, ή εν πάση περιπτώσει πληρώνει ανάλογα με τα εισοδήματά της, εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε σε αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, η οποία δεν έχει εισοδήματα πάνω από σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, αυτές τις υπηρεσίες ώστε να νιώθει ασφαλής.

Δ. Αφού, λοιπόν, κάνουμε τα σχολεία στην κάθε γειτονιά τέτοια κέντρα ασφάλειας και εκπαίδευσης
με ειδικά προγράμματα, όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά, που θα τα αναβαθμίσουμε, και αυτή τη δουλειά κάνουμε με το Υπουργείο Παιδείας, θέλουμε μετά να μπαίνει στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Ε. Γιατί εάν πρέπει να έχει ο κάθε γονιός στο μυαλό του να πληρώνει δίδακτρα, δεν κάνει παιδί. Και
γι’ αυτό, όπως ξέρετε, θα αλλάξουμε και το σύστημα εισαγωγής στα δημόσια πανεπιστήμια και είναι αυτό που δουλεύουμε, έτσι ώστε να καταργηθεί η λαίλαπα του εσαεί φροντιστηρίου από το δημοτικό μέχρι να μπει το παιδί στο πανεπιστήμιο.

Ζ. Ξέχασα να πω ότι ένα από τα θέματα που δουλεύουμε πολύ -και το ξέρετε και το ξέρει και ο ελληνικός λαός- είναι τα σχολικά γεύματα. Δηλαδή, πρέπει ο κάθε γονιός να νιώθει ασφάλεια ότι θα πάει το παιδί του στον βρεφικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο, στο σχολείο και θα έχει ένα ζεστό γεύμα και μετά θα μείνει και στο  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: