Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Τρίτη, 20 Δεκέμβρη: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΕΚΛΟΓΕΣ για νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Στις πολιτικές Κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. - ΟΟΣΑ και στα μνημόνιά τους, στο σχολείο της αγοράς και της φτώχειας, στην αδιοριστία, την κινητικότητα, την ελαστική εργασία, στον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό, στη μετατροπή των δικαιωμάτων μας σε εξυπηρετήσεις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πάνω από την κοινωνία μας πέφτει μια βαριά σκιά: η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, οι τράπεζες, οι επιτροπές και οι θεσμοί τους. Μαζί τους στην ίδια πλευρά της ιστορίας, συμπορεύονται όλοι όσοι ψήφισαν τα μνημόνια, που κατέστρεψαν την κοινωνία, εξανάγκασαν 500.000 ανθρώπους σε μετανάστευση και έστειλαν το 65% του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας. Μαζί τους συμπορεύεται και η σημερινή κυβέρνηση, που ψήφισε το 3ο μνημόνιο, με τον αυτόματο μηχανισμό (κόφτη) να δίνει το δικαίωμα στους δανειστές να αναπροσαρμόζουν όποτε θέλουν τις απαιτήσεις τους, χωρίς την έγκριση ούτε καν της Βουλής. Σ’ αυτή την ιστορική συγκυρία διατυπώνουμε με σαφήνεια και καθαρές κουβέντες τις απόψεις και τις θέσεις μας:

· Η σημερινή κυβέρνηση είναι μια ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Επέλεξε, όπως οι προηγούμενες, να διαχειριστεί την κατάσταση εντός των μνημονιακών πλαισίων, εντός των απαιτήσεων των δανειστών, εντός της Ε.Ε., ψηφίζοντας ό,τι της ζήτησαν οι δανειστές.

· Η αντιπολίτευση και κυρίως τα κόμματα που εφάρμοσαν τις μνημονιακές πολιτικές προετοιμάζονται για μια κυβερνητική επιστροφή με μόνο στόχο την ταχύτατη και αδυσώπητη εφαρμογή των μνημονίων. Ο Μητσοτάκης εξαγγέλλει αξιολόγηση στο Δημόσιο με συμμετοχή ακόμα και ιδιωτικών εταιριών!

·Σύντομα και το Δημόσιο θα βρεθεί στο στόχαστρο (4ο μνημόνιο).  Η επαναφορά της αξιολόγησης, οι απολύσεις, οι διώξεις, ένα νέο μισθολόγιο περικοπών, η κατάργηση της μονιμότητας, ο διοικητικός αυταρχισμός, η αποδόμηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων είναι ένα μέρος μόνο της ατζέντας που θα (ξανα)ανοίξει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Άλλωστε είναι ακόμα νωπές οι μνήμες της περιόδου Αρβανιτόπουλου-Διαμαντοπούλου με τις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης (συγχωνεύσεις πάνω από 2.000 σχολικών μονάδων) επί των ημερών και των δύο.

· Δεν είναι τυχαίο ότι στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ (1-3/12) με πρόταση της πλειοψηφίας των Δημάρχων (Ν.Δ.+ΠΑΣΟΚ) βγήκε απαράδεκτη απόφαση-πρόταση προς την κυβέρνηση που αφορά τη μεταφορά των νηπιαγωγείων στους Δήμους! (σελ.5-6)

· Σύγκρουση και ρήξη. Οι ανάγκες της κοινωνίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη μνημονιακή πολιτική. Αν θέλουμε μισθούς και συντάξεις με τα οποία θα ζούμε, αν θέλουμε σταθερή και μόνιμη εργασία, δημόσια κοινωνικά αγαθά, αν θέλουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και κοινωνική ασφάλιση, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ με τα πλαίσια που βάζουν η Ε.Ε., το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ και οι υποτακτικές τους κυβερνήσεις. Διαφορετικά θα επιλέγουμε μια ζωή τον διαχειριστή που θα φαντάζει λιγότερο αρπακτικός.

· Συνδικάτα και Αγώνες. Το μόνο στήριγμα σήμερα για τους εργαζόμενους είναι τα σωματεία τους. Γι’ αυτό έχει κρίσιμη σημασία η εκλογή του νέου Δ. Σ. του Συλλόγου μας. Περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Επιμένουμε ότι μέρος της απάντησης της κοινωνίας είναι η αναζωογόνηση των συλλογικών διαδικασιών και των μαζικών συλλογικών αγώνων. Τα συλλογικά όργανα, οι διαδικασίες βάσης, οι γενικές συνελεύσεις, τα ισχυρά, ανεξάρτητα και ταξικά σωματεία και συλλογικότητες αποτελούν μέρος του κοινωνικού σχεδίου για την αντίσταση απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς.

Δύο χρόνια μετά τη νικηφόρα μάχη που έδωσε ο κλάδος ενάντια στην αξιολόγηση, μπροστά μας βρίσκεται μια νέα μεγάλη μάχη που πρέπει να δώσουμε για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς με σταθερή δουλειά για όλους και για ενιαία, δημόσια, δωρεάν παιδεία.

Διεκδικούμε το ενιαίο δημόσιο δωρεάν 12χρονο σχολείο, με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών. Ένα σχολείο όπου θα καλύπτονται ολόπλευρα οι ανάγκες των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί θα μένουν εκεί με οργανική θέση. Σε αυτό το σχολείο χωράνε όλοι οι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι και ειδικότητες) αρμονικά ενταγμένοι σε ένα ενιαίο μορφωτικό σχέδιο. Γι’ αυτό το σχολείο ΑΞΙΖΕΙ ν’ αγωνιστούμε βάζοντας στην άκρη συντεχνιακές λογικές, κατακερματισμού και διαίρεσης του εκπαιδευτικού σώματος σε αλληλοσπαρασσόμενες κατηγορίες.

Όλα τα παραπάνω περνούν μέσα από τη μεγαλύτερη δυνατή διεύρυνση και ισχυροποίηση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ως μιας ανεξάρτητης ομάδας εκπαιδευτικών, ανοιχτής σε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο που δέχεται τις βασικές αρχές της και θέλει να συμμετάσχει ισότιμα στις διαδικασίες της. Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν είναι κομματική συνδικαλιστική παράταξη, συγκροτήθηκε και λειτουργεί στο επίπεδο του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου (1997 - 2016) με πλήρη αυτοτέλεια και ελευθερία δράσης, σε αντιπαράθεση με τον κατεστημένο κρατικό - κυβερνητικό - κομματικό συνδικαλισμό και με πλήρη διαχωρισμό από τους μηχανισμούς κάθε διοίκησης.

F Στο σύλλογό μας η ΔΑΚΕ όλη τη χρονιά καταστρατήγησε πλήρως κάθε δημοκρατική διαδικασία, όπως βέβαια έκανε και παλιότερα που μοιραζόταν τις ίδιες θέσεις του προεδρείου με την ΠΑΣΚ: Ελλιπής ενημέρωση των συναδέλφων για τις αποφάσεις του Δ.Σ., σαμποτάρισμα των κινητοποιήσεων με τη μη έγκαιρη ενημέρωση, ακύρωση γενικών συνελεύσεων, προσωπικές αποφάσεις του προέδρου - και όχι συλλογικές του Δ.Σ.-, καταστρατήγηση των διαδικασιών και των αποφάσεων του Συλλόγου. Μέλη της του Δ.Σ. δε συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις του Συλλόγου. Αποφάσεις του Δ.Σ Συλλόγου δεν υλοποιούνταν. Ομόφωνες καταγγελίες για ΔΕΠ-ΔΗΜΟ «βαφτίστηκαν» διαμαρτυρίες και παρακάλια για να μην δυσαρεστηθούν οι ΝΔημοκράτες τους. Τώρα φόρεσε και τον ενωτικό «φερετζέ» και κατεβαίνει με νέο όνομα, νομίζοντας ότι έτσι θα σβήσει από τη μνήμη μας τα θλιβερά πεπραγμένα της…

Σ΄ αυτές τις εκλογές, η κυριαρχία αυτού του συμβιβασμένου "ενωτικού" κομματικού συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ+ΠΑΣΚ στο Σύλλογό μας θα βάλει οριστική ταφόπλακα στον αγωνιστικό και διεκδικητικό προσανατολισμό του και θα συμβάλει στην καταστροφική πορεία προς την πλήρη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και την ολοκληρωτική κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών του.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 20Ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για ένα σύλλογο πραγματικά ενωτικό, δημοκρατικό, μαχητικό, ταξικό, ριζοσπαστικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: