Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Σάμος: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε μετανάστες που θέλησαν να απαντήσουν στην επίθεση

Απρόκλητη επίθεση καταγγέλουν ότι δέχτηκαν μετανάστες που βρίσκονταν στον χώρο του Δημοτικού Κήπου στο Βαθύ της Σάμου απο ομάδα αγνώστων που κράταγαν ξύλα και φόραγαν κράνη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ομάδα αυτή κινούνταν νωρίτερα με μηχανάκια μέσα στην πόλη της Σάμου  κρατώντας κάποιοι απο τους συνεπιβαίνοντες σε αυτά, ξύλα.

Στη συνέχεια έφθασαν στον δημοτικό κήπο και εκεί, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν μετανάστες, άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Μετά απο λίγα λεπτά οι δράστες εξαφανίστηκαν ενώ οι μετανάστες που είχαν δεχτεί την επίθεση άρχισαν να τους αναζητούν.

Εκείνη την ώρα σε μικρή απόσταση, στα σκαλιά του Δημαρχείου, καθόνταν μια ομάδα νεαρών που δεν είχαν σχέση με την επίθεση αλλά δεχτηκαν την οργισμένη αντίδραση των μεταναστών.

Η συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό δύο νεαρών (ένός Έλληνα και ενός αλλοδαπού) με ελαφριές  κακώσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας.

samostimes protest ref 8nvm 2016 3

Η συμπλοκή αυτή έγινε η αιτία να ξεσηκωθεί μια ομάδα μεταναστών και προσφύγων απο το Κέντρο Υποδοχής  και να επιχειρήσει να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης με άγριες διαθέσεις. 

Η κίνηση τους ανακόπηκε απο ένα περιπολικό της αστυνομίας που βρέθηκε εκεί, με το πλήρωμα του να δέχεται βροχή απο πέτρες χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς ενώ το όχημα  υπέστει μικροφθορές.

samostimes protest ref 8nvm 2016 7

Οι μετανάστες στη συνέχεια παρέμειναν στο σημείο του κόμβου πάνω απο το νεκροταφείο της πόλης και μπροστά απο το Κέντρο Υποδοχής, ανάβοντας φωτιά σε έναν κάδο που χρησιμοποιήται για την συγκέντρωση αδρανών υλικών και σκουπιδιών.

Την ίδια ώρα, άγνωστοι νεαροί άρχισαν να καταφθάνουν στην περιοχή και να ρίχνουν πέτρες προς τους συγκεντρωμένους μετανάστες απο διάφορα σημεία στον περίγυρω.

samostimes protest ref 8nvm 2016 6

Η κατάσταση για αρκετή ώρα ήταν τεταμένη στην περιοχή, όπου έφθασε μια διμοιρία της Υ.Α.Τ. αλλά και ισχυρή δύναμη αστυνομικών απο το Α.Τ. Σάμου, χωρίς να σημειωθούν όμως συμπλοκές.

samostimes protest ref 8nvm 2016 15

Μετά απο διαβουλεύσεις ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου κ. Ευάγγελος Τσιρίγος κατάφερε να πείση τους μετανάστες να επιστρέψουν εντός του Κέντρου και να επισκεφθεί το hot spot το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να καταγράψει τα αιτήματα τους.

samostimes protest ref 8nvm 2016 10

Οι μετανάστες / πρόσφυγες διαμαρτύρονται για την επι μακρόν παραμονή τους στη Σάμο καθώς και για τις συνθήκες διαβίωσης τους εντός του Κέντρου Υποδοχής. Υπενθυμίζουμε ότι ενώ το hot spot στη Σάμο έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί έναν αριθμό μικρότερο των 1.000 ανθρώπων αυτή τη στιγμή οι διαμένοντες σε αυτό ξεπερνούν τους 1.800 ενώ ο συνολικός αριθμός τους στη Σάμο φθάνει στις 2.700 περίπου.

Τέλος να σημειώσουμε  ότι αποχωρώντας απο τον δρόμο οι μετανάστες καθάρισαν το οδόστρωμα απο τα σκουπίδια που είχαν ρίξει σε αυτό, τους κάδους και κάποιες πέτρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: