Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ - ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 2 Νοεμβρίου διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠYΣΠE στο νομό, AΠYΣΠE στην Περιφέρεια, KYΣΠE το κεντρικό). Τα Y.Σ. αποτελούνται από 2 αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και 3 ορισμένους από την εκάστοτε διοίκηση και δυστυχώς χρησιμοποιούνται συχνά απ’ όλες τις κυβερνήσεις για να παραβιάζουν δικαιώματα και να προωθούν αντιεκπαιδευτικά μέτρα, έχουν δηλαδή και σημαντικό πολιτικό ρόλο.

Είναι λοιπόν συχνές οι απόπειρες μετατροπής των Υ.Σ. σε μηχανισμούς πελατειακών σχέσεων που αμβλύνουν συνειδήσεις και εξασφαλίζουν τη σιωπή, μέσα από μια ρουσφετολογική πολιτική και ένα δήθεν «υπηρεσιακό απόρρητο». Παράλληλα υπονομεύουν τη συλλογική δράση και τα αιτήματα του κλάδου, πίσω από αποφάσεις της πλειοψηφίας των μελών, που συχνά κρύβουν αδικίες και παρατυπίες.

Παρ΄ όλα αυτά, από τα υπηρεσιακά συμβούλια περνούν όλες οι υπηρεσιακές μας μεταβολές, οι προσλήψεις, τα κενά, οι μεταθέσεις, οι τοποθετήσεις, οι αποσπάσεις, οι διαθέσεις των ειδικοτήτων και πολλά άλλα θέματα, πολύ σημαντικά για την επαγγελματική μας ζωή. Ας μην ξεχνάμε, επιπλέον, ότι η αξιολόγηση (που έχει παγώσει προσωρινά) υπάρχει στόχος να υλοποιείται και μέσω των Υ. Σ., αφού αυτά θα καθορίζουν τα κρίσιμα ζητήματα της μονιμότητας, του βαθμού, της προαγωγής και του σταθερού μισθού.

Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας να έχουμε εκπροσώπους μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια που να ξέρουμε ότι θα σταθούν στο πλάι όλων με διαφάνεια και ακεραιότητα, θα υπερασπιστούν τις θέσεις του κλάδου για όλα τα υπηρεσιακά ζητήματα, θα διεκδικήσουν το δίκαιο και θα αναδείξουν τις αυθαιρεσίες και σε καμία περίπτωση δε θα ενεργούν συμπληρωματικά προς τη Διοίκηση, ιδιαίτερα στην περίπτωση της ιδεολογικής συγγένειας…

Από το 2006 η παρουσία μας στο ΠΥΣΠΕ είναι μια δυνατή, υπεύθυνη φωνή
  • Σπάμε σταθερά το «υπηρεσιακό απόρρητο», ενημερώνουμε με δελτία τύπου, προωθούμε τις θέσεις του Κλάδου, βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των συναδέλφων πέρα από κομματικές αγκυλώσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες και λειτουργούμε με διαφάνεια, δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα.
  • Θεωρούμε ότι στον αγώνα ενάντια στο «νέο» ολοήμερο σχολείο του Μνημονίου είναι πλεονέκτημα η παρουσία στο ΠΥΣΠΕ εκπροσώπων των εκπαιδευτικών που θα είναι στην πράξη η φωνή, το μάτι και το αυτί των συναδέλφων και του εκπαιδευτικού κινήματος, που θα αγωνίζονται στο πλάι τους και ενάντια στη διοικητική αυθαιρεσία και τους κομματικούς μηχανισμούς.
Έχοντας αυτές τις αντιλήψεις δεσμεύουμε τον αιρετό μας:
  1. Να ενημερώνει δημόσια για κάθε ενέργεια ή θέση του στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ
  2. Να αναδεικνύει τα προβλήματα και τις ανάγκες των αναπληρωτών, των μόνιμων, των νεοδιόριστων, των ειδικοτήτων, στην κατεύθυνση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους
  3. Να αγωνίζεται για ίση μεταχείριση όλων των συναδέλφων, αντιπαλεύοντας αυθαιρεσίες, ρουσφέτια και αδιαφανείς διαδικασίες. Να στηρίζει κάθε συνάδελφο που αδικείται
  4. Να μεταφέρει και να υλοποιεί αποφάσεις των Συλλόγων και των Γενικών Συνελεύσεων και να αγωνίζεται μαζί τους καλώντας τους σε μαζικές παρεμβάσεις, όταν αυτό απαιτείται.
Στη μέχρι τώρα θητεία μας διαφωνήσαμε με κάθε αδικία και αυθαιρεσία και καταγγείλαμε τα κακώς κείμενα, πετυχαίνοντας πολλές φορές αλλαγή στις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ. 

Συγκεκριμένα για τη 2ετία 2014-16 (συνοπτικά):
  • Καταγγείλαμε το γεγονός ότι πέρυσι το Σεπτέμβρη ακυρώθηκε νόμιμη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, μετά από παρέμβαση ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ και έγινε εκ νέου συνεδρίαση για να γίνουν από την αρχή οι τοποθετήσεις με 2 πίνακες, ενώ -μετά από μεγάλη κινητοποίηση- οι τοποθετήσεις είχαν γίνει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ με Ενιαίο Πίνακα! Η περσινή στάση ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ δημιούργησε αρνητικό τετελεσμένο που φέτος κληθήκαμε να ανατρέψουμε με νέες κινητο-ποιήσεις, αφού χάθηκε τόσος πολύτιμος χρόνος….
  • Εμείς πάντως από την πλευρά μας, ζητήσαμε να τοποθετούνται όλοι οι αναπληρωτές σε μία φάση με Ενιαίο Πίνακα και κατόπιν τα ΠΥΣΠΕ να ορίζουν ποιοι θα καταχωρηθούν στα διάφορα προγράμματα (το πάγιο αίτημα είναι να προέρχονται όλοι από τον τακτικό προϋπολογισμό).
  • Πάνω σ΄ αυτή τη βάση ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ και φέτος όλους τους συναδέλφους (και κάναμε συλλογή υπογραφών), ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Β. Αιγαίου, ο οποίος υιοθέτησε την πρότασή μας και -μαζί με άλλον περιφερειακό Δ/ντή (Μακεδονίας) - την προώθησαν στο Υπουργείο, ενημερώσαμε το Βουλευτή Σάμου, ο οποίος με τη σειρά του ενεργοποίησε και άλλους βουλευτές για να δοθεί στο θέμα μια λύση τουλάχιστον από του χρόνου και τώρα μένει να δούμε αν η προσπάθεια έστω και τόσο λίγων ανθρώπων θα καταφέρει να έχει ένα καλό αποτέλεσμα για όλους τους αναπληρωτές πανελλαδικά…
  • Καταγγείλαμε την περσινή ενέργεια της ΔΙΠΕ Σάμου να ζητήσει υπεύθυνες δηλώσεις οικειοθελούς μετακίνησης, με αντάλλαγμα να κοινοποιήσει όλα τα κενά στους αναπληρωτές
  • Διαφωνήσαμε με το ότι δεν δίνεται το επίδομα Ολοημέρου σε αναπληρωτές
  • Διαφωνήσαμε με τις υποβαθμίσεις ολιγοθέσιων σχολείων (Λέκκας, Βουρλιωτών) στο πλαίσιο της αντιπαιδαγωγικής και αντικοινωνικής λογικής των περικοπών και με την εκ νέου υποβάθμιση των οργανικών θέσεων των Κοντακεΐκων (5/θ) και των Φούρνων (4/θ), ενώ ζητήσαμε να παραμείνουν ως 6/θέσια
  • Διαφωνήσαμε με τις δίμηνες αποσπάσεις, στα πλαίσια των περικοπών του υπουργείου
  • Ζητήσαμε οι εκπ/κοί Ειδικοτήτων να κάνουν 21 ώρες και όσοι έχουν πλεόνασμα 3 ωρών να παραμένουν στο σχολείο τοποθέτησής τους.
  • Ζητήσαμε να προηγούνται οι βελτιώσεις θέσης και να έπονται οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών, όπως και να υπάρχει το δικαίωμα βελτίωσης θέσης και για τους αναπληρωτές
  • να υπάρχουν εκπαιδευτικοί, που θα αναπληρώνουν όσους ζητούν άδεια, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα (ειδικά στα ολιγοθέσια).
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ 

Αρζουμανίδη Άννα (2ο Σάμου)
Δάλλη Μαρία (Χώρας)
Κακαγιάννης Αντώνης (Πυθαγορείου)
Καστανιά Αικατερίνη (2ο Ραχών)
Μαντζώρος Φώτης (Πυθαγορείου - Αγγλικών)
Μπαρμπάκη Μαρία (Μ. Καρλόβασι-Μουσικής) 
Παπαδήμου Δέσποινα (3ο Νηπιαγωγείο Σάμου)
Πόθα Μαρία (2ο Σάμου - Αγγλικών)
Τσιαμήτρου Ιφιγένεια (3ο Σάμου - ΔΙΠΕ Σάμου)
Ψυκάκου Μαρία (2ο Σάμου)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ
«Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση»
(Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.)

Δάλλη Μαρία (Χώρα), Κακαγιάννης Αντώνης (Πυθαγόρειο), Μαντζώρος Φώτης (Πυθαγόρειο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: