Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ η εφαρμοστική εγκύκλιος για τα Τ.Ε & την Παράλληλη Στήριξη

Πρόταση της "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η εφαρμοστική εγκύκλιος που ανακοίνωσε το υπουργείο επιτρέπει την συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών γενικής αγωγής σε μαθητές με αναπηρίες που δικαιούνται παράλληλη στήριξη, εξοικονομώντας χρήματα από το μη διορισμό των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής ακυρώνοντας στη πράξη τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Ο κάθε μαθητής, που δικαιούται παράλληλη στήριξη, μπορεί να υποστηριχθεί με (4!!! - μάξιμουμ) εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης. Όταν υπολείπονται ώρες υποστήριξης σε μαθητή, που ορίζει το ΚΕΔΔΥ, με εισήγηση των σχολικών συμβούλων γενικής αγωγής!!! προς τους Δ/ντές εκπ/σης θα καλύπτουν τις ώρες αυτές από τα πλεονάσματα ωρών εκπαιδευτικών γενικής εκπ/σης.

Τα ίδια κριτήρια ισχύουν και για τα ΤΕ και τα ειδικά σχολεία, τα οποία με την εγκύκλιο «αποψιλώνονται» από το επιστημονικό προσωπικό που χρειάζονται για να επιτελέσουν του έργο τους, αφού και αυτά θα μπορούν να στελεχωθούν με τα πλεονάσματα ωρών των εκπ/κών γενικής αγωγής.

Το υπουργείο, πιστό στις οδηγίες ΕΕ και ΟΟΣΑ, με σημαία την πλήρη ένταξη δομών, εκπαιδευτικών και κυρίως μαθητών της ειδικής εκπαίδευσης στη γενική, δίνει καίριο χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με αναπηρίες, ακυρώνοντας στην πράξη την αναγκαιότητα ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Το σημερινό υπουργείο, πατώντας στη νομοθετική «προίκα» προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, οδηγεί τους γονείς σε απόγνωση, τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής σε ανεργία και στους ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ στερεί τα μορφωτικά τους δικαιώματα.


ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ. 

ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ

ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: