Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Δύο συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ την ίδια ημέρα με ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΠΕ - Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ, 17 & 19/10/2016

@ Η ΔΙΠΕ Σάμου είχε προγραμματίσει συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ στις 19-10-16 στις 8:30 π.μ. για να γίνουν οι διαθέσεις των ειδικοτήτων στα σχολεία (με συμφωνία των μελών). Είχε όμως ξεχάσει να ενημερώσει αναπληρωματικό μέλος με αποτέλεσμα να μην παρευρίσκεται στη συνεδρίαση. Επομένως η συνεδρίαση δεν ήταν νομότυπη και δεν έπρεπε να γίνει με απουσία μέλους που δεν είχε προσκληθεί.

Από την πλευρά μας, κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση-λύση για να γίνουν τελικά οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια όμως δεχθήκαμε και πάλι την επιθετική συμπεριφορά του αιρετού της ΔΑΚΕ, παρουσία των μελών, που μας ανάγκασαν να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση.

Το πρώτο αίτημα που έχουμε βάλει, ως παράταξη, για την ομαλή λειτουργία του ΠΥΣΠΕ είναι ο αμοιβαίος σεβασμός από όλα τα μέλη, κάτι που ο αιρετός της ΔΑΚΕ ίσως δεν το καταλαβαίνει ή δε θέλει να το καταλάβει ή το χρησιμοποιεί τεχνηέντως, για να δείξει δήθεν ότι έχουμε προσωπικά μαζί του, κάτι που είναι ψευδές και συκοφαντικό για την παράταξή μας. Αν συνεχισθεί η ίδια τακτική από τον αιρετό της ΔΑΚΕ, την αποκλειστική πλέον ευθύνη για την ομαλή  λειτουργία του ΠΥΣΠΕ θα την έχει η ΔΙΠΕ.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας κληθήκαμε με νέο έγγραφο (!) σε νέα συνεδρίαση στις 13:00 με τα ίδια θέματα, αφού όμως ενημέρωσαν και το αναπληρωματικό μέλος. Προβληματιστήκαμε πολύ αν θα συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, μετά το περιστατικό με τον αιρετό της ΔΑΚΕ, αλλά τελικά παρευρεθήκαμε, προκειμένου να γίνουν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και να ενημερωθούν οι συνάδελφοι. Αυτό που φάνηκε όμως στη συνεδρίαση ήταν ότι οι συνάδελφοι ήξεραν εκ των προτέρων τις διαθέσεις τους και μάλιστα υπήρξαν και τηλεφωνικές επικοινωνίες την προηγούμενη ημέρα μεταξύ Δ/ντών σχολείων για το πού θα διατίθεντο, πράγμα όχι μόνο προσβλητικό αλλά και ακυρωτικό της λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ (πόσο μάλλον που οι τελικές διαθέσεις διέφεραν από την παραφιλολογία της προηγούμενης μέρας)!

@ Όσον αφορά τα θέματα Η.Δ. των συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ στις 17 & 19 Οκτωβρίου 2016 είναι τα εξής:

1. Τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων και διατέθηκαν στα σχολεία τους, όπως μπορείτε να δείτε εδώΔιαφωνήσαμε στις τοποθετήσεις των συναδέλφων που είχαν διατεθεί σε 5 (!) σχολεία και ζητήσαμε να συμπληρώνουν το ωράριό τους σε λιγότερα σχολεία. Συγκεκριμένα των:  Αργυρίου Μαρίας, Βουγιούκα Μαρίας, Αποστόλου Νικολάου και Δράμαλη Κων/νου, Αχμέτ Αïχάν (μόνο σε 1 από τα ολιγοθέσια σχολεία - 22 ώρες), Σφαγμένου Νικολάου (μόνο σε Κοκκάρι και Χώρα - 20 ώρες) και Πανούσου Χρήστου (σε 1 από τα ολιγοθέσια σχολεία - 20 ώρες)

2. Ανατέθηκαν 5 ώρες υπερωρία σε εκπαιδευτικό ΠΕ06/Αγγλικής Γλώσσας στο 1ο Αγίου Κηρύκου μετά από ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και τη σύμφωνη γνώμη της εκπαιδευτικού.

3. Ανατέθηκαν 5 ώρες υπερωρία σε εκπαιδευτικό ΠΕ70 για κατ’ οίκον διδασκαλία. Συμφωνήσαμε με την προϋπόθεση ότι:

o η 2η αίτηση που υπήρξε, από αναπληρωτή εκπαιδευτικό ΠΕ71/Ειδικής Αγωγής, δεν μπορούσε να γίνει δεκτή, γιατί δεν δικαιούται υπερωρίες, σύμφωνα με ενημέρωση από την πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ, λόγω ΕΣΠΑ και

o  το ωράριό της θα είναι το απόγευμα.

4. Εξετάστηκαν οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών:

o Τζαμπίρα Εμμανουέλλα, ΠΕ08/Εικαστικών, η οποία είχε τοποθετηθεί στο Δ.Σ. Ευδήλου (10 ώρες) και είχε διατεθεί στο 1ο Ραχών (8 ώρες) και στο 1ο Αγίου Κηρύκου (6 ώρες) και ζητούσε να εξετασθεί εκ νέου η διάθεσή της επειδή δεν υπήρχε μεταφορικό μέσο. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να παραμείνει στη διάθεσή της και να καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησής της από τη ΔΙΠΕ. Η πρόταση που διατυπώσαμε ήταν να διερευνηθεί από τη ΔΙΔΕ Σάμου, αν υπάρχει η δυνατότητα να διατεθούν ώρες για το 1ο Αγίου Κηρύκου, ώστε να μειωθούν οι ώρες της στο συγκεκριμένο σχολείο.

o Καραγιάννη Μαγδαληνή ΠΕ/11.01 που είχε τοποθετηθεί στο Ειδικό σχολείο Καραβοστάμου (18 ώρες) και διατέθηκε στη ΔΙΔΕ Σάμου (Εύδηλος-6 ώρες) και ζητούσε να επανεξετασθεί η διάθεσή της, επειδή δεν υπήρχε μεταφορικό μέσο. Συμφωνήσαμε με την πλειοψηφία να παραμείνει στη διάθεσή της, αφού καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης (ΤΑΧΙ) από την ΔΙΠΕ (Καραβόσταμο-Εύδηλος). Αξίζει να σημειωθεί το πόσες ημέρες και ποιες θα πηγαίνουν οι συνάδελφοι στα σχολεία που διατίθενται δεν είναι αρμοδιότητα του ΠΥΣΠΕ, αλλά απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων του κάθε σχολείου.

o Ρίγλη Κων/νου, ΠΕ06/Αγγλική Γλώσσας, ο οποίος είχε διατεθεί για 4 ώρες στο Δ.Σ. Λέκκας και ζητούσε να επανέλθει στην οργανική του θέση και να συμπληρώνει τις ώρες του με ενισχυτική διδασκαλία. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (4-1) να διατεθεί για 2 ώρες στο Δ.Σ. Λέκκας. Συμφωνήσαμε με την ένσταση του εκπαιδευτικού, επειδή πάγια θέση μας είναι οι συνάδελφοι που έχουν πλεόνασμα 3 ωρών να παραμένουν στα σχολεία τοποθέτησής τους.

5. Δεν εξετάσθηκε έγγραφο του Δ.Σ. Λέκκας, που ζητούσε να αποδεσμευθούν 2 ώρες από συναδέλφισσα, στο σχολείο του. Υπήρξαν 4 (;) προτάσεις από τα μέλη του ΠΥΣΠΕ και επειδή δεν υπήρξε απόφαση θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Η πρόταση που καταθέσαμε ήταν η ίδια με της προηγούμενης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ, που είχαμε διαφωνήσει συνολικά με την τοποθέτησή της σε 5 (!) σχολεία.

Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826 - 22730.61970/61231

Δάλλη Μαρία
Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου
6974476651 - 22730.91775

Δεν υπάρχουν σχόλια: