Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση αιρετών στο Υπουργείο Παιδείας για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

Παρέμβαση των Αιρετών της "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" προς τον Υπουργό Παιδείας, Περιφερειακό Δ/ντή Β. Αιγαίου και Βουλευτή της Σάμου για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, ζητώντας την ανάκληση των Υπουργικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις διαχωρίζει τους εκπαιδευτικούς σε ΠΔΕ και ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να αδυνατούν να δηλώσουν τα σχολεία που τους ενδιαφέρουν.

Εκπαιδευτικός που είναι πρώτος (1) στον πίνακα των αναπληρωτών, σύμφωνα με τα μόριά του, δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει το σχολείο που επιθυμεί, αλλά τα σχολεία (ΕΣΠΑ) που του υποδεικνύει το Υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε όλη την επιστολή των των Αιρετών της "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ":

Αξιότιμοι Κύριοι,

Μετά το διορισμό των Αναπληρωτών από Ενιαίο Πίνακα σε μία φάση, που ήταν και θέση του συνδικαλιστικού κινήματος για να αποφεύγονται οι αδικίες ανάμεσα στους αναπληρωτές, έρχεται η επόμενη μέρα των διορισμών, όπου με ξεχωριστές υπουργικές αποφάσεις διαχωρίζετε τους εκπαιδευτικούς σε ΠΔΕ και ΕΣΠΑ. Δημιουργούνται όμως έτσι τα ίδια προβλήματα που είχαμε και στο παρελθόν, δηλ. οι αναπληρωτές να αδυνατούν να δηλώσουν τα σχολεία που τους ενδιαφέρουν.

Έτσι, για παράδειγμα, ο πρώτος στον πίνακα των αναπληρωτών δεν μπορεί να δηλώσει το σχολείο που επιθυμεί, αλλά αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στα σχολεία (ΕΣΠΑ) που του επιτρέπει η υπουργική σας απόφαση.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε εσάς, γιατί θεωρούμε ότι μια απλή τροποποίηση της απόφασής σας, χωρίς κόστος σε κανένα επίπεδο, θα μπορούσε να δώσει δίκαιη λύση στο πρόβλημα αυτό των συναδέλφων.

Η πρότασή μας είναι ότι όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να διορίζονται από τον ενιαίο πίνακα (όπως και έγινε), να τοποθετούνται με βάση τα μόριά τους και κατόπιν να δηλώνονται στη μισθοδοσία των διαφόρων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ κ.τ.λ.) από το ίδιο ΠΥΣΠΕ που τους τοποθέτησε. Στη συνέχεια η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης θα αποστέλλει τα ονόματα και το συνολικό αριθμό εκπαιδευτικών ΠΔΕ και ΕΣΠΑ στο Υπουργείο, όπως σας είχε δηλώσει εξαρχής. Αυτό δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση τον αριθμό των εξασφαλισμένων πιστώσεων, ενώ αντίθετα δημιουργεί τους όρους για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, χωρίς τον κίνδυνο ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού, που τον έχουμε ήδη βιώσει πολύ έντονα σε παρελθούσες εποχές.

Ως εκ τούτου, ζητάμε την ανάκληση των υπουργικών αποφάσεων που κατηγοριοποιούν εκ των προτέρων τους εκπαιδευτικούς σε ΕΣΠΑ και ΠΔΕ και η τοποθέτηση των αναπληρωτών να γίνεται σύμφωνα με την πρότασή μας που είναι αποδεκτή και εγγράφως από τους συναδέλφους αναπληρωτές που διορίστηκαν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου και από αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις τα τελευταία χρόνια.
Με τιμή

Αντώνης Κακαγιάννης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

Μαρία Δάλλη
Αναπληρώτρια αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: