Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ερώτηση της ΑΚΙΣ προς το Δήμο για τη μείωση των δημοτικών τελών που δικαιούνται οι συνδημότες μας

Τι απαντά ο Δήμος Σάμου για τη μείωση των δημοτικών τελών ;

Οι ευπαθείς ομάδες των συνδημοτών μας σε προτεραιότητα στήριξης

Ερώτηση κατέθεσε η ΑΚΙΣ στην πρόσφατη (9-5-2016) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επαναφορά του θέματος της μείωσης των δημοτικών τελών που δικαιούνται οι συνδημότες μας, λόγω κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Το θέμα το είχε φέρει στο ΔΣ, πριν ενάμιση χρόνο (στις 24-11-2014), η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και εμείς το είχαμε υποστηρίξει, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι παρά την οικονομική δυσπραγία της εποχής εφαρμόζεται σε αρκετούς δήμους της χώρας που κάνουν πράξη την κοινωνική πολιτική και όχι την επικοινωνιακή, με εκδηλώσεις, δεξιώσεις, ταξίδια και εξυπηρετήσεις ημετέρων.

Η δημοτική αρχή έμεινε έκτοτε στις υποσχέσεις, το θέμα πήρε δύο φορές αναβολή και τελικά παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες, όπως παραπέμπεται και κάθε θέμα που έχει σχέση με την ενίσχυση των κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών συνδημοτών μας.

Δικαιολογίες στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχουν, διότι ο Δήμος μπορεί να υπερκαλύψει τη διαφορά της μείωσης των τελών, περιορίζοντας τις αλόγιστες σπατάλες και εισπράττοντας τις οφειλές τρίτων, που ξεπερνούν τα οκτώ (8) εκατομμύρια ευρώ.

Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: