Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Οι Αναπληρωτές στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. - Ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών παραμένει από τις 3:00 μ.μ. της Παρασκευής στον χώρο της ΔΟΕ, έπειτα από πολύωρη συνέλευση για το αναγκαίο αγωνιστικό πλαίσιο  διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων όλων των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών ενάντια στις αιματηρές κυβερνητικές  περικοπές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και απολύουν οριστικά χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές.

Εγκαλούμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ για την έως τώρα στάση του. Μια στάση πλήρους αναμονής και απάθειας, χωρίς την παραμικρή βούληση και σχέδιο   οργάνωσης του κλάδου για τους αναγκαίους παρατεταμένους αγώνες όλων των συναδέλφων, ώστε να αποκρούσουμε τις μόνιμες απολύσεις  χιλιάδων αναπληρωτών και να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Σε αυτές τις συνθήκες η προοπτική είναι ξεκάθαρη: απολύονται οριστικά ύστερα από 8,10,15 χρόνια εργασίας χιλιάδες  δάσκαλοι  γενικής και ειδικής αγωγής, νηπιαγωγοί, θεατρολόγοι, μουσικοί, εικαστικοί, καθηγητές πληροφορικής, ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής και αναπληρωτές καθηγητές στη δευτεροβάθμια  εκπαίδευση. Εκπαιδευτικοί που κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο με τους μόνιμους διορισμούς εκμηδενισμένους την τελευταία πενταετία και ελάχιστους σε εκκρεμότητα.

Χιλιάδες συνάδελφοι θα προστεθούν στις ουρές του ΟΑΕΔ, δίπλα στους υπόλοιπους αδιόριστους,
άνεργους πτυχιούχους συναδέλφους,  στους οποίους η πόρτα του δημόσιου σχολείου οριστικά έχει κλείσει με την ταφόπλακα του νέου ασφαλιστικού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που προβλέπει συντάξεις πείνας στα 67, έπειτα από 40 χρόνια εργασίας.

Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για τον αγώνα μας: δεν υπάρχει άλλη διέξοδος και λύση από το να  υπερασπιστούμε εμείς οι ίδιοι τη δουλειά μας και τη ζωή μας, με τη στήριξη και τη συμπόρευση ολόκληρης της εργαζόμενης κοινωνίας και του κόσμου της ανεργίας.

Ο αγώνας μας δεν μπορεί παρά να είναι διαρκείας και πολύμορφος για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, ριζική αύξηση των δαπανών για την παιδεία, ριζική μείωση των μαθητών ανά τμήμα και εξασφάλιση όλων των πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών, για ένα δημόσιο σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά.

Το Σάββατο 28 Μαΐου στις 11 το πρωί δίνουμε δυναμικό παρόν έξω από το κτίριο της ΔΟΕ με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 6 το απόγευμα συναντιόμαστε στον ηλεκτρικό σταθμό της Καλλιθέας προκειμένου να δώσουμε τη δική μας απάντηση στις εκδηλώσεις της κυβέρνησης για την πολιτική της «αναβάθμιση» της εκπαίδευσης.

Με συμμετοχή στις επόμενες κινητοποιήσεις, ενημέρωση συναδέλφων και γονιών, ενεργοποίηση των συλλόγων διδασκόντων, παρεμβάσεις στις διευθύνσεις εκπαίδευσης όπου «βγαίνουν τα νούμερα», ενεργητική συμμετοχή στις συνελεύσεις και στα συνέδρια των ομοσπονδιών δεν αφήνουμε τον χρόνο κενό:

-δημιουργούμε τους όρους ανατροπής της πολιτικής που θέτει στο περιθώριο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας

-γεμίζουμε με πυκνό αγωνιστικό τόνο το επόμενο διάστημα, για να γίνει ο αγώνας υπόθεση δική μας

-συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο στις 4 Ιούνη

-κανένα σχολείο ανοιχτό στις 8 Ιούνη!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΟΧΗ

doe4

doe2

doe3

Δεν υπάρχουν σχόλια: