Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Παγώνδας Σάμου: Έχουν αλλάξει πολλά, αλλά προς το χειρότερο…

Την Κυριακή 29 Μαΐου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Παγώνδα. Την υποδέχτηκε ο πρόεδρος του χωριού, Γιώργος Τσάτσος, κάτοικοι του χωριού, αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Η ενημέρωση από την πλευρά τους επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, ήταν εποικοδομητική και οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρθηκε διεξοδικά στα ζητήματα που αφορούν την κοινότητά του. Ο Παγώνδας είναι ορεινό χωριό, αγροτικό, και τα προβλήματα των κατοίκων που πρέπει να λύνονται είναι η καθημερινότητα, όπως καθαριότητα, αγροτική οδοποιία, δημοτικός φωτισμός, πόσιμο νερό. Όμως, υπάρχει και το Ηραίο, που πρέπει να δοθεί μια επιπλέον βαρύτητα, ειδικά το καλοκαίρι, γιατί είναι μια τουριστική περιοχή.

Στην λεπτομερή αναφορά των προβλημάτων που συζητήθηκαν, έγινε σαφές ότι όλοι βιώνουν μια υποβάθμιση του τόπου και των κοινοτήτων που ζούνε. Μπορεί άραγε να γίνει ανατροπή αυτής της υποβάθμισης, για ένα καλύτερο μέλλον;

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού, τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πολλά, αλλά προς το χειρότερο. Όταν ζητάει προσωπικό του δήμου για εργασίες, δεν βρίσκονται στην δημοτική ενότητα του Πυθαγορείου, και έχουν σταλθεί και βρίσκονται οι διάφοροι υπάλληλοι στις άλλες δημοτικές ενότητες. Πασχίζει από την πλευρά του για να έρθουν εργάτες, αλλά πάντα χρειάζεται και η προσωπική του εργασία για να διευθετήσει πολλά ζητήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: