Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ: Αύξηση του μισθώματος κατά 33% της χρήσης των παραλιών της Σάμου για τη φετινή θερινή περίοδο

Η ανευθυνότητα και η έλλειψη ελέγχου επιφέρουν διαπληκτισμούς μεταξύ των δημοτών και απώλεια εσόδων στο Δήμο Σάμου.  

Στο πάρα πέντε έφερε η Δημοτική Αρχή στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ προς ψήφιση δύο καυτά θέματα, που άπτονται της χρήσης των παραλιών της Σάμου για τη φετινή θερινή περίοδο. Οι περσινές
μισθώσεις έληξαν στις 30 Απριλίου 2016 και η διαδικασία έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί, διότι ο Δήμος κινδυνεύει εάν δεν ευοδωθούν οι δημοπρασίες μέχρι τέλη Μαΐου να χάσει σημαντικά έσοδα από τη μίσθωση των αιγιαλών.

Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίσθηκε το θέμα, με το κ. Δήμαρχο να προτείνει, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, αγνοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των επιχειρήσεων, αύξηση του μισθώματος κατά 33% και η έλλειψη ουσιωδών στοιχείων στις εισηγήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, που άφηνε εκτός δημοπρασιών αρκετές παραλίες παρότι αυτές εκμεταλλεύονται από επιχειρηματίες, δημιούργησαν μεγάλη ένταση στην συνεδρίαση του ΔΣ.

Η ανικανότητα της Δημοτικής αρχής να συντάξει σοβαρές προτάσεις για την υλοποίηση του θέματος και η άρνησή της να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να προβεί στον έλεγχο των τετραγωνικών μέτρων κατάληψης των παραχωρημένων αιγιαλών, αναμένεται να φέρει για άλλη μία φορά σοβαρούς διαπληκτισμούς μεταξύ των ιδιοκτητών όμορων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε πολυσύχναστες παραλίες, όπως στα Βοτσαλάκια, στην Τσαμαδού και στην Ψιλή Άμμο.

Η ΑΚΙΣ πρότεινε τη σύσταση από το Δήμο επιτροπής ελέγχου των παραχωρημένων προς εκμετάλλευση αιγιαλών, η οποία εκτός των προβλεπομένων προϋποθέσεων του συμφωνητικού παραχώρησης, να ελέγχει τα τετραγωνικά κατάληψης των παραλιών, τον ελεύθερο χώρο διέλευσης λουομένων, τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ότι άλλο θεωρηθεί από το Δήμο απαραίτητο για τη διασφάλιση των εσόδων του και την προστασία των δημοτών του.
   
 Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: