Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Βραβεία Pulitzer: Τρείς Έλληνες ανάμεσα στους νικητές

Γιάννης Μπεχράκης, Άλκης Κωνσταντινίδης, Αλέξανδρος Αβραμίδης, όλοι τους Έλληνες και όλοι τους μοναδικοί φωτογράφοι. Τιμήθηκαν με το πιο διάσημο βραβείο, που ονειρεύεται κάθε δημοσιογράφος και κάθε άνθρωπος των media. Τιμήθηκαν με το βραβείο Pulitzer από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη.


Τόσο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters όσο και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν από κοινού με τα βραβεία Pulitzer στην κατηγορία για φωτογραφία «Breaking News», για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι Γιάννης Μπεχράκης. Mαζί με άλλους φωτογράφους του Reuters - Άλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης - αποτύπωσαν συγκλονιστικά την προσφυγική κρίση με τον φακό τους.

O Γιάννης Μπεχράκης έγραψε στο Facebook:

Το να παίρνεις ένα Πουλιτζερ από μόνο του είναι μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση της δουλειάς σου. Το να το μοιράζεσαι με δυο είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά μαθητές σου Alkis Konstantinidis και Alexandros Avramidisέχει αξία πέρα από κάθε αναγνώριση. Μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου για την αφοσίωση και σκληρή δουλειά!
 
Ο Αλκης Κωνσταντινίδης και ο Γιάννης Μπεχράκης
Ο Αλκης Κωνσταντινίδης και ο Γιάννης Μπεχράκης

Η εφημερίδα Los Angeles Times διακρίθηκε, επίσης, στην κατηγορία «Breaking News για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald - Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

Η λίστα με τους νικητές των βραβείων και στις 21 κατηγορίες ανακοινώθηκε στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, στην 100η απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

ΦΩΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΦΩΤΟ ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Λίγα λόγια για τα βραβεία Pulitzer


To βραβείο είναι ένα βραβείο ύψιστης τιμής για την δημοσιογραφία, την λογοτεχνία και την μουσική σύνθεση. Απονεμήθηκε πρώτη φορά το 1917 στο όνομα του Τζόζεφ Πούλιτζερ ο οποίος είχε κάνει περιουσία ως εκδότης εφημερίδας. Τα βραβεία απονέμει το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Τα βραβεία δίνονται κάθε χρόνο και περιλαμβάνουν 21 κατηγορίες. Κάθε ένας από τους νικητές παίρνει 10.000 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: