Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών Π.Ε & Δ.Ε.

Εκτός από τα πολύ αρνητικά που περιλαμβάνει για τα νηπιαγωγεία και που θα οδηγήσουν στο κλείσιμο εκατοντάδων νηπιαγωγείων, όπως σας ενημερώσαμε με το δελτίο μας, στο άρθρο 33 ρυθμίζονται θέματα συμπλήρωσης ωραρίου των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο αυτό:

«Οι εκπαιδευτικοί που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο μπορούν να απασχολούνται μέχρι και της συμπληρώσεως του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου: αα) σε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας ή πρόσθετης διδακτικής στήριξης, στο σχολείο που υπηρετούν ή σε όμορο αυτού, ββ) σε γραμματειακή υποστήριξη στο σχολείο όπου υπηρετούν ή σε όμορο αυτού και γγ) σε υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπηρετούν.

Προϋπόθεση της σχετικής ανάθεσης για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου αποτελεί η έγγραφη βεβαίωση από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που κοινοποιείται  στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, με την οποία βεβαιώνεται ότι έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες σε διδακτικό ωράριο, για τις αντίστοιχες ειδικότητες, στα σχολεία που υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί ή σε σχολεία της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο τους θα μετακινούνται υποχρεωτικά μέσα στα πλαίσια της Διεύθυνσης. Για να κάνει κάποιος για παράδειγμα ενισχυτική διδασκαλία, προϋπόθεση θα είναι να μην υπάρχει ούτε μία ώρα κενό στην ειδικότητά του σε όλα τα σχολεία της Διεύθυνσης!   Σε συνδυασμό με όσα έχουν δρομολογηθεί για τη συνολική αλλαγή στο πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, φαίνεται ότι θα υπάρχουν μετακινήσεις ακόμα και για μία ώρα.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Εύκολα συμπεραίνει οποιοσδήποτε ότι τα προβλήματα είναι πολλά στις τροπολογίες που ανακοινώνει το υπουργείο. Δεν αφορούν μόνο τους αναπληρωτές ή τις νηπιαγωγούς ή τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Αφορούν συνολικά όλο τον κλάδο και συνολική πρέπει να είναι και η αντίδραση!

Ζητάμε από την Ομοσπονδία να αποχωρήσει ΤΩΡΑ από το διάλογο, διαφορετικά συμμετέχει απροκάλυπτα πια στο επικοινωνιακό παιχνίδι του Υπουργείου σε βάρος των εκπαιδευτικών, αφού όλα τα σοβαρά μέτρα που νομοθέτησε ή θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση (κατάργηση Τ.Ε., διπλασιασμός των μαθητών από 7 σε 14 στα νηπιαγωγεία, τρόπος διορισμού των αναπληρωτών) δεν τα έθεσε ποτέ για διάλογο.

Να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις που να έχουν δυναμικό και συνολικό χαρακτήρα και να μην αναλώνεται σε αλλεπάλληλες στάσεις εργασίας μεμονωμένα και αποσπασματικά για κάθε θέμα που προκύπτει.

Τα προβλήματα αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς και όσο «σκληρά» είναι, ανάλογα «σκληρή» πρέπει να είναι και η αντίδραση της Ομοσπονδίας εμπνέοντας και καθοδηγώντας σε νικηφόρους αγώνες!


Το εκπαιδευτικό κίνημα δε θα συναινέσει στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και τον καταποντισμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

Μαχητικά, ανυποχώρητα θα υπερασπιστούμε το μέλλον του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας!


Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: