Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Απάντηση της "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" στο δελτίο τύπου του γραφείου δημάρχου

Απολογισμός Εσόδων και Εξόδων 2014

Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να επικροτήσει την πρωτοβουλία του δημάρχου να ενημερώσει και αυτός με την σειρά του τους πολίτες για τον απολογισμό των εσόδων και εξόδων του δήμου Σάμου, για το έτος 2014. (Η "Ανατροπή" που ενημερώνει συνέχεια τους πολίτες για οτιδήποτε γνωρίζει, έστειλε δελτίο τύπου στις 23/2 για τον απολογισμό εσόδων και εξόδων του 2014, και το γραφείο δημάρχου ενημέρωσε και αυτό για το ίδιο θέμα στις 26/2).

Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, διότι και το δελτίο τύπου του γραφείου δημάρχου λέει πεντακάθαρα ότι όλα τα νούμερα που δημοσιοποίησε η "Ανατροπή" είναι αληθινά, και αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός από την δημοτική αρχή.

Η δημοτική αρχή λέει για άλλη μια φορά τις γνωστές προφάσεις, ότι δεν φταίει για ό,τι συμβαίνει, αλλά φταίει για όλα το κράτος και το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον. Είναι ξεκάθαρο με τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής, ότι με την εκτέλεση του 59,58% του προϋπολογισμού, δεν έχουν κανέναν προγραμματισμό, κανέναν έλεγχο, και δεν ξέρουν να φτιάχνουν, και αυτοί αλλά και οι προηγούμενοι, πραγματικούς και υλοποιήσιμους προϋπολογισμούς.

Χαιρόμαστε κύριε δήμαρχε, που με την τοποθέτησή σας συμφωνείτε ότι, αφαιρώντας τις αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού, αιρετών και τρίτων, ο δήμος διαχειρίστηκε 14.555.236€ για να λειτουργήσει και να πράξει έργο (αυτό το ποσό αναλογεί κατά μέσο όρο σε 39.877€ την ημέρα). Λυπούμαστε όμως κύριε δήμαρχε, που τα 39.877€ την ημέρα, κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι δημότες δεν τα βλέπουν να πιάνουν τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: