Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Επιτροπή Διεκδίκησης για θέματα Υγείας: Η υγεία είναι πολύτιμη, αλλά κάποιοι παίζουν…

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στις 13 Ιανουαρίου 2016, είχε αποφασιστεί να συγκροτηθεί επιτροπή διεκδίκησης για τα θέματα υγείας στην Σάμο. Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή", σε σχετικό δελτίο τύπου στις 28 Ιανουαρίου, αναφέρονταν ότι η επιτροπή αυτή, που προεδρεύει ο αντιδήμαρχος κ. Βαλκαμλής, δεν έχει ακόμα συνεδριάσει, και επειδή τα προβλήματα της υγείας δεν έχουν λυθεί και παραμένουν, πρέπει να συνεδριάσει για να δει πως θα κινηθεί.

Ύστερα από τις διάφορες πιέσεις, η επιτροπή συνεδρίασε στις 15 Φεβρουαρίου και παρευρέθηκαν όλα τα μέλη της. Αποφασίστηκε να συνταχθεί έγγραφο, υπό την οργάνωση του κ. Βαλκαμλή, με τις προτεραιότητες που έχουν οι διάφορες δομές υγείας στο νησί μας (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, ΕΚΑΒ).

Ο επικεφαλής την δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ζήτησε αυτό το έγγραφο να φτιαχτεί όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να συζητηθούν άμεσα οι τρόποι ενημέρωσης και διεκδίκησης.

Ο δήμαρχος, που παρευρέθηκε και αυτός στην συζήτηση, πρότεινε ότι δεν πρέπει να βιαστούμε, και ότι για να γίνει μια οργανωμένη δουλειά πρέπει να επεξεργαστούν και να αριθμηθούν οι προτεραιότητες χωρίς βιασύνες, ώστε να φτιαχτεί ένα καλό κείμενο.

Τελικά, κοινή απόφαση ήταν ότι κατά τις αρχές της άλλης βδομάδας (Δευτέρα-Τρίτη 22-23 Φεβρουαρίου) το έγγραφο με τις προτεραιότητες θα είναι έτοιμο, και η επιτροπή τότε θα πρέπει να συνεδριάσει, με βάση αυτό το πλαίσιο.

Όμως, ακόμα και σήμερα (18 Μαρτίου) δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για το εν λόγω θέμα, και ο πρόεδρος της επιτροπής μάλλον δεν ξέρει τι σημαίνει να προεδρεύει σε μια επιτροπή και να οργανώνει τις αποφάσεις αυτής.

Για άλλη μια φορά λυπόμαστε που φαίνεται ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή δεν θέλει κάποιες δράσεις να γίνουν συλλογικά και διαπαραταξιακά. Για άλλη μια φορά λυπόμαστε για την ανικανότητα κάποιων ανθρώπων, που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η υγεία δεν μπορεί να περιμένει και ότι με την ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να παίζει κανένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: