Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ (22/2/2016) - Ορισμός Υπεύθυνου Ολοημέρου Δ.Σ. Χώρας

Επανερχόμαστε σε ένα προηγούμενο ζήτημα, που τέθηκε στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ της 22/2/16, για τον ορισμό του Παναγιώτη Ζαβουδάκη ως υπεύθυνου Ολοημέρου στο Δ.Σ. Χώρας (με πλειοψηφία 3-2), γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις στους συναδέλφους σχετικά με αυτό το ζήτημα. 

Συμφώνησα λοιπόν με την πλειοψηφία γιατί:

  1. Κάθε μόνιμος εκπαιδευτικός που επιστρέφει μετά από άδεια-θητεία, επανέρχεται στην οργανική του θέση και αναλαμβάνει κάποιο τμήμα του σχολείου. Έτσι λοιπόν, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δ.Σ. Χώρας τού ανέθεσε, μετά από αίτησή του, το ένα από τα δύο τμήματα Ολοημέρου.
  2. Από τη στιγμή που η συναδέλφισσα που ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή υπεύθυνη του Ολοημέρου δεν έπαιρνε το επίδομα θέσης (ως αναπληρώτρια ΠΔΕ), ο άλλος συνάδελφος, που είναι μόνιμος, είχε το δικαίωμα και το έννομο συμφέρον να το διεκδικήσει.
  3. Επισημαίνω ότι, αν το επίδομα το έπαιρνε η συναδέλφισσα, θα απέρριπτα την αίτησή του.
Επιπλέον, επειδή πολλά ακούγονται… πρέπει να διευκρινίσω και τα παρακάτω: τη σχέση μου με τη διοίκηση τη γνωρίζουν πολύ καλά τουλάχιστον οι παλαιότεροι συνάδελφοι (προσωπικά έχω υποστεί δύο πειθαρχικά, περικοπή μισθού, έγγραφη επίπληξη και δύο δικαστήρια…).

Ας ψάξουν λοιπόν αλλού να βρουν πρόθυμους συνεργάτες της Διοίκησης… Άλλωστε, υπάρχει και η επιβεβαίωση της ίδιας της Δ/ντριας Εκπ/σης μετά τη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου, που δεσμεύεται:

• Να παραχωρηθεί γραφείο στα Γραφεία της ΔΙ.Π.Ε. Σάμου, για την εξυπηρέτηση των αιρετών (σημ. από τον πρόεδρο του Συλλόγου είχε ζητηθεί γραφείο και για το Σύλλογο).
• Να δοθεί η δυνατότητα, για την τοποθέτηση κυτίου παραπόνων προς το Σύλλογο Δ/Ν Σάμου, στα γραφεία της ΔΙ.Π.Ε. Σάμου (και για τα δύο αυτά ζητήματα εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας)
  1. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινίσεις είμαστε στη διάθεσή σας.
clip_image003
Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 29 Φεβρουαρίου 2016 συζητήθηκε το μοναδικό θέμα:

Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών: Αναγνωρίσθηκε ομόφωνα η προϋπηρεσία των εκπ/κών ΠΕ60/Νηπιαγωγών, Σταματελοπούλου Χριστίνας (4 έτη 9 μήνες & 14 ημέρες), Κωστοπούλου Αθανασίας (4 έτη 11 μήνες & 22 ημέρες) και Τσεγάνη Σοφίας (1 έτος 4 μήνες & 26 ημέρες).

Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (4-1) να γίνει ερώτημα στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, αν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία (8 ημέρες) σε ΙΕΚ, της Κωστοπούλου Αθανασίας και η προϋπηρεσία (4 έτη 1 μήνας & 28 ημέρες) της Τσεγάνη Σοφίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (κατά πλειοψηφία 3-2). Και στις δύο περιπτώσεις συμφώνησα με τη πλειοψηφία.
.
Την ίδια ημέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, συνεδρίασε και το Συμβούλιο Επιλογής και ασχολήθηκε με την υποβολή του Πίνακα στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου με την τελική βαθμολογία των υποψήφιων Δ/ντών στο 1ο Δ.Σ. Σάμου.
Τελική μοριοδότηση υποψηφίων Δ/ντών για το 1ο Δ.Σ. Σάμου: Υπήρχαν δύο (2) υποψηφιότητες: της Παπαχρήστου Μαρίας ΠΕ-05/ Γαλλικής Γλώσσας με 13,88 αντικειμενικά μόρια και της Γεωργουλοπούλου Βασιλικής με 12,00 αντικειμενικά μόρια.

Μετά την ψηφοφορία από τους εκπαιδευτικούς στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, η τελική βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

Γεωργουλοπούλου Βασιλική: 21,00
Παπαχρήστου Μαρία: 13,88

Νέα Δ/ντρια στο 1ο Δ.Σ. Σάμου μετά την κύρωση του πίνακα από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα είναι η Γεωργουλοπούλου Βασιλική.
Της ευχόμαστε καλή θητεία!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης,
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6944271826 - 2730.61970/61231

Δάλλη Μαρία,
Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6974476651 - 22730.91775

Δεν υπάρχουν σχόλια: