Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Οι δραστηριότητες της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών για το 2014 & 2015

Προς ενημέρωση των δημοτών, δίνουμε περιληπτικά στη δημοσιότητα τις κυριότερες δραστηριότητες της παράταξή μας για τα έτη 2014 και 2015.

Κυριότερες Δραστηριότητες Έτους 2014

7-9-2014   

· (Πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου) Με παρέμβασή μας εφαρμόσθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

8-9-2014

· Υποβλήθηκε αίτηση για την ενημέρωση επί των οφειλετών του Δήμου που παράλληλα έχουν εκλεγεί και ασκούν καθήκοντα δημοτικού συμβούλου, προέδρου και σύμβουλου δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία περί ασυμβιβάστου (ν.3852/άρθρο 15).

9-10-2014   

· Κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο έγγραφη αίτηση για ενέργειες του Δήμου επί του ζητήματος του ασυμβιβάστου που έχει ο δημοτικός σύμβουλος Ελένης Νικόλαος, ένεκα του ότι έχει συνάψει με το Δήμο σύμβαση έργου (ν. 3852/άρθρο 14). Στη συνέχεια υποβλήθηκε καταγγελία στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου. 

· Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για καταψήφιση του 1ου ΑΠΕ (απολογιστικού πίνακα έργου) ύψους 153.000 ευρώ από τα απρόβλεπτα του έργου λιμενικού σταθμού εμπορικού λιμένα, που κατασκευάζεται στο Μαλαγάρι. Στο εξής τέθηκε υπόψη ότι θα καταψηφίζονται οι ΑΠΕ για εργασίες που θα μπορούσαν να προβλεφθούν, όπως επίσης ότι θα διαβιβάζονται αρμοδίως για έλεγχο στους προϊσταμένους του Δήμου οι ελλιπείς εισηγήσεις των τεχνικών υπηρεσιών. 

20-10-2014

· Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για απόσυρση εισήγησης συμπληρωματικής πίστωσης ύψους 208.000 ευρώ για το έργο αποχετευτικό δίκτυο της πόλεως Σάμου. Ζητήθηκε πρώτα να αποδοθούν ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου και για τη μη λειτουργία του βιολογικού μέχρι σήμερα.

30-10-2014

· Κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση με συνημμένο υπόδειγμα εισήγησης των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν πληρέστερη ενημέρωση επί των εκτελούμενων έργων.

18-11-2014

· Καταγγέλθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών παράτυπη σύμβαση προσωπικού στον Σύνδεσμο ΟΤΑ του Δήμου. Υποβλήθηκε νέα καταγγελία μετά την εκ νέου παράτυπη πρόσληψη και το Υπουργείο έδωσε εντολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να διεξάγει έρευνα.

24-11-2014

· Κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για την ενεργοποίηση της υποχρέωσης που έχει ο Δήμος να χορηγεί χρηματικό βοήθημα σε άπορα - φτωχά παιδιά από τα έσοδα του κληροδοτήματος Γερογιαννάκη. Το θέμα συζητήθηκε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο όπου η ΑΚΙΣ έκανε ανάλυση του ύψους της οικονομικής ενίσχυσης που άδικα έχουν στερηθεί επί 30 χρόνια οι νεαροί συμπολίτες μας και ζήτησε άμεση καταβολή του χρηματικού βοηθήματος.

· Καταψηφίστηκε εισήγηση του ΔΟΠΠΟΝΑΣ περί καταβολής του προστίμου που υπέβαλε το ΣΔΟΕ, από τον προϋπολογισμό του Δήμου, διότι θεωρήθηκε απαράδεκτο οι παραλήψεις και τα λάθη των αιρετών να πληρώνονται από τον σαμιακό λαό.

15-12-2014

· Με παρέμβασή μας, στη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού, υποχρεώσαμε το Δήμαρχο να δεσμευθεί επίσημα ότι δεν θα προβεί σε ενέργεια αύξησης των δημοτικών τελών και φόρων.

Κυριότερες Δραστηριότητες Έτους 2015

2-1-2015

· Οργανώθηκε ψυχαγωγική εκδήλωση στο Γηροκομείο Σάμου με την ευγενική προσφορά της ρεμπέτικης παρέας ΤΕΚΕΡΩΣ. 

29-1-2015

· Τέθηκαν για πρώτη φορά ερωτήσεις προ ημερησίας διάταξης επί θεμάτων που άπτονται της καθυστέρησης των έργων της πρωτεύουσας και προτάσεις τροποποίησης του έργου ανάπλασης της παραλιακής.

9-2-2015

· Τέθηκε ζήτημα έγκρισης των συχνών ταξιδιών - απουσιών του κ. Δημάρχου, διότι εκ του νόμου δεν επιτρέπεται ο Δήμαρχος να απουσιάζει περισσότερο από 30 ημέρες συνολικά κάθε χρόνο χωρίς την άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

19-2-2015

· Συγκροτήθηκε, για πρώτη φορά από το 1984, η τριμελής επιτροπή για την ενεργοποίηση του κληροδοτήματος Γερογιαννάκη, μετά την προσπάθεια της ΑΚΙΣ και την εμμονή της στο σκοπό αυτό.

2-3-2015

· Συμμετείχαμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της πρωτεύουσας σχετικά με την καθυστέρηση των εκτελούμενων έργων της πόλης. 

12-5-2015

· Καταγγείλαμε επίσημα στην ΚΕΔΕ και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου την απαράδεκτη στάση συμβούλου της πλειοψηφίας κατά την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ. 

5-6-2015

· Με την επιμονή μας στον αρχικό μας στόχο που ήταν η εξυγίανση του ΔΣ οδηγήσαμε τον δημοτικό σύμβουλο, αντιπρόεδρο του ΔΣ και μεγαλοεργολάβο Ελένη Νικόλαο σε παραίτηση.

26-6-2015

· Καταψηφίσαμε την συμπληρωματική χρηματοδότηση των 330.000 ευρώ του έργου "ανάπλασης της παραλιακής ζώνης Σάμου" με πιστώσεις από τα αποθεματικά του Δήμου.

20-7-2015

· Φέραμε στο ΔΣ το σοβαρό πρόβλημα παρουσίας αρσενικού στο δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας Αγίων Θεοδώρων και απαιτήσαμε άμεση αποκατάσταση.

28-9-2015

· Υποστηρίξαμε με σθένος το δίκαιο του ιδιοκτήτη της καφετέριας του δημοτικού κήπου, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την υποκριτική στάση του Δημάρχου, ο οποίος για προσωπικούς λόγους ζήτησε την καταγγελία της σύμβασης.

30-10-2015

· Καταθέσαμε πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
· Καταθέσαμε κατάσταση με είκοσι νέα έργα και ζητήσαμε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2016.

26-11-2015

· Αναδείξαμε το ζήτημα έλλειψης συντονισμού των εργασιών των δημοτικών έργων, ένεκα της οποίας παρατηρείται το φαινόμενο να σκάβονται και να ξανασκάβονται οι ίδιοι δρόμοι από διαφορετικούς εργολάβους. 

21-12-2015

· Καταθέσαμε ερώτηση για τα έξοδα μετακινήσεων του Δημάρχου σε πολυάριθμα ταξίδια που δεν είχαν την έγκριση του ΔΣ και τις συνολικές ημέρες απουσίας του για ένα χρόνο, που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο του νόμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: