Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ - Πίνακες με νέα όρια ηλικίας σε Δημόσιο ΙΚΑ

Συνταξιοδοτικός οδηγός μετά την εφαρμογή των νόμων Ν.4336/2015, Ν.4337/2015

Πίνακες με τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε Δημόσιο, ΙΚΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όποιος ασφαλισμένος εντάσσεται σε περισσότερους του ενός πίνακα για πλήρη σύνταξη, η συνταξιοδότηση πραγματοποιείται με τον πίνακα που διαθέτει τα ευνοϊκότερα όρια ηλικίας (τα έτη ασφάλισης υπολογίζονται στο σύνολο τους)


ΠΟΕΔΗΝ
Γενάρης 2016

ΣΥΝΤΑΞΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μιχάλης Γιαννάκός, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Με το νέο Συνταξιοδοτικό Οδηγό επιδιώκουμε να αποσαφηνίσουμε, για την κάθε περίπτωση, τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Πέραν της πολύπλευρης συνδικαλιστικής δράσης που αναπτύσσουμε για την προστασία του ΕΣΥ, της Πρόνοιας και των Εργαζομένων, πιστεύουμε βαθιά ότι ο ρόλος μας καταξιώνεται με την έγκυρη, έγκαιρη ενημέρωση και στον τομέα των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται τη προσφυγή σε συνταξιοδοτικά γραφεία που κερδοσκοπούν με την αγωνία μας. Είναι οι μόνοι κερδισμένοι από τις δυσμενείς αλλαγές στην ασφάλιση.

Η κοινωνική ασφάλιση διαλύεται με τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές. Το σύστημα μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε κεφαλαιοποιητικό.

Η λύση της βιωσιμότητας του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης είναι μία και μοναδική.

Επαρκής κρατική χρηματοδότηση των Ταμείων Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης. Για να συμβεί αυτό απαιτείται η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ την οποία παλεύουμε. Με τις δυσμενείς αλλαγές στα όρια ηλικίας, η ένταξη των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ είναι επιβεβλημένη, σύμφωνα με την πρότασή μας, που την περιέχει ο Συνταξιοδοτικός Οδηγός.

Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να το πετύχουμε.
Στο Συνέδριο υποσχεθήκαμε ότι θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας.
Προσπαθούμε διαρκώς να τηρούμε την υπόσχεσή μας.
Με αγώνα, συνέπεια και ενότητα θα τα καταφέρουμε.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ,
Μιχάλης Γιαννάκος
Δείτε το αναλυτικά σε PDF εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: