Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (20-1-16): ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΜΑΣ

Την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016, έγινε στη Μυτιλήνη η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, για το oποίο σας είχαμε ενημερώσει τις προηγούμενες μέρες, και αφορούσε μια συναδέλφισσά μας, που παραπέμφθηκε με την κατηγορία της προσκόμισης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παραπομπή στο Πειθαρχικό έγινε μετά από ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Σάμου προς τη συναδέλφισσα για ζήτημα που αφορούσε την ημερομηνία -και μόνο- μιας ιατρικής γνωμάτευσης, που απεστάλη μερικές ημέρες αργότερα από την εξέταση. Ενημερώθηκε το Υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια την παρέπεμψε στο πειθαρχικό.

Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε καθολική στήριξη από τους αιρετούς, το Σύλλογο Δ/Ν Σάμου, από Σωματεία, φορείς και ΔΟΕ, που στήριξαν και έμπρακτα και με ψηφίσματα τη συναδέλφισσα.

Ωστόσο, επειδή το θέμα ήταν νομικό, η υπόθεση δεν εξετάστηκε επί της ουσίας. Η αιτιολογία ήταν ότι αυτά για τα οποία κατηγορείται η συνάδελφος δεν επιτρέπουν στο πειθαρχικό συμβούλιο να εκφέρει γνώμη για θέση αυτής σε δυνητική αργία. Για τους λόγους αυτούς, η εισήγηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Συμβουλίου, ήταν υπέρ της μη θέσης σε δυνητική αργία.

Ο επόμενος αγώνας είναι στο δικαστήριο στις 19 Μαΐου 2016, όπου θα πρέπει να στηριχθεί εκ νέου από Σωματεία και φορείς για την τελική αθώωσή της.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά το σκληρό και αντισυναδελφικό πρόσωπο της Διοίκησης που δεν εξέτασε καν την υπόθεση, αλλά την παρέπεμψε κατευθείαν στον Εισαγγελέα με αποτέλεσμα την επί 2ετία ψυχική και ηθική ταλαιπωρία της συναδέλφου.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη συναδέλφισσα και δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα βρισκόμαστε δίπλα της και θα τη στηρίξουμε με όλα τα μέσα.

Ζητάμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και το κλείσιμο της υπόθεσης.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: