Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της ΕΕ, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια και παγιώνει το καθεστώς της μόνιμης επιτροπείας.

Ο κατάλογος των «προαπαιτούμενων» που ψηφίστηκαν, το τρίτο μνημόνιο, το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» και ο επερχόμενος νόμος για το ασφαλιστικό, αν επιτρέψουμε να περάσουν, θα ολοκληρώσουν την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας και θα διαμορφώσουν μια ριζικά διαφορετική κατάσταση, όπου το δικαίωμα στην σύνταξη και την περίθαλψη θα είναι άπιαστο όνειρο για μεγάλα τμήματα εργαζομένων (ιδιαίτερα των νέων), ενώ η σύνταξη θα είναι ένα πενιχρότατο βοήθημα για τα πολύ βαθιά γεράματα.

Η φοροκαταιγίδα ενάντια στους εργαζόμενους, η ραγδαία προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων (λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια κλπ), η επερχόμενη επίθεση για τα κόκκινα δάνεια και την κατοικία, η μόνιμη κινητικότητα και αξιολόγηση στο δημόσιο αλλά και το νέο μισθολόγιο που έρχεται και θα αποτελέσει νέα λαιμητόμο για τις αμοιβές και τους όρους εργασίας είναι τα στοιχεία της επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους.

Το 3ο αντιλαϊκό μνημόνιο διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση με την υλοποίηση των αναδιαρθρώσεων ΕΕ-ΟΟΣΑ, αλλά και με εφαρμογή των προηγούμενων νόμων του «νέου σχολείου» και του ν. 4186/2013 του Αρβανιτόπουλου. Οκτώβρης με χιλιάδες κενά, μηδενικούς μόνιμους διορισμούς, μείωση κατά 10% των χρημάτων των σχολικών επιτροπών. Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας μιλά για εθελοντισμό, αξιολόγηση και αύξηση ωραρίου και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που ξεκινά το πηγαινέλα για έγκριση στις Βρυξέλλες, προβλέπει μείωση δαπανών για παιδεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης υπάρχει μόνο μια διέξοδος για τους εργαζόμενους: Αγώνας μαζικός, ταξικός, γενικευμένος. Τέτοιο αγώνα δεν μπορεί και δε θέλει να τον οργανώσει ο –παλιός και νέος- κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από συντονισμένους μαχητικούς αγώνες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, τις συλλογικότητές τους, μπορούν να αναστρέψουν την βάρβαρη αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Να παλέψουμε και να απαιτήσουμε τώρα

· Μαζικούς διορισμούς σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, ΟΤΑ. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το βασικό μισθό. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. ΣΣΕ εργασίας παντού.

· Πραγματικές αυξήσεις, ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας, με νέο μισθολόγιο χωρίς σύνδεση του μισθού με το βαθμό, την αξιολόγηση και την απόδοση. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και διατάξεων που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και επέβαλαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Ξεπάγωμα της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης για όλους τους εργαζόμενους.

· Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Όχι στη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στις περικοπές σε εφάπαξ και επικουρική σύνταξη. Αποκατάσταση των απωλειών από το PSI. Άμεση χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. Να αποδοθούν οι οφειλές του κράτους και της εργοδοσίας.

· Καμιά ιδιωτικοποίηση - εκχώρηση δημόσιας περιουσίας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα στα βασικά κοινωνικά αγαθά (ενέργεια, νερό, συγκοινωνίες, υγεία, εκπαίδευση, πολιτισμός κλπ).

· Όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Δραστική μείωση στη φορολόγηση των εργαζομένων. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

· Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς. Πλήρης προστασία της συνδικαλιστικής δράσης. Ανεξαρτησία των συνδικάτων από κάθε κρατική, δικαστική και εργοδοτική παρέμβαση.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά

στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

και στο πανεργατικό συλλαλητήριο

στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                                        Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                        Μαρία Δάλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: