Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Πυθαγόρειο Σάμου: Μας βλέπουν όλους ισότιμα;

IMG_9739Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Πυθαγορείου. Έγινε ενημέρωση για διάφορες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και συζήτηση για διάφορα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η συζήτηση δεν επικεντρώθηκε μόνο για το Πυθαγόρειο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

IMG_9737Οι παρευρισκόμενοι απόρησαν όταν ενημερώθηκαν για το τεχνικό πρόγραμμα του 2016, που ψηφίστηκε λίγες μέρες πριν. Δεν είναι σωστό να μην περιλαμβάνεται μία περιοχή, όπως και το Πυθαγόρειο, και να μην υπάρχει κανένα έργο για αυτό. Εκτός το ότι είναι η ιστορική έδρα του δήμου, είναι και μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού.

Επίσης, οι κάτοικοι αναρωτιόνται αν ο δήμος συμπεριφέρεται σε όλους ισότιμα. Δεν είναι λογικό, το νερό που πληρώνουν οι δημότες να κοστολογείται τόσο διαφορετικά, και στο Πυθαγόρειο να χρεώνεται με 3πλάσια περίπου τιμή σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές του νησιού. Από το 2012 έχει σταλθεί ερώτημα στον δήμο για αυτό το ζήτημα από το προηγούμενο συμβούλιο, αλλά ακόμα δεν έχει απαντηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: