Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Προτάσεις της ΑΚΙΣ Σάμου επί του Τεχνικού Προγράμματος 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για Προτάσεις της ΑΚΙΣ επί του Τεχνικού Προγράμματος 2016Η ΑΚΙΣ στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα και κατέθεσε έγγραφη πρόταση για την τροποποίησή του με είκοσι νέα έργα, μικρής και μεσαίας κλίμακας, προσαρμοσμένα στην οικονομική δυσπραγία της εποχής μας. Έργα απλά, έργα που θα συμβάλουν στην εξυπηρέτηση της διαβίωσης των πολιτών και στην τουριστική ανάπτυξη της Σάμου. Έργα που τα περισσότερα εξ αυτών μπορούν να υλοποιηθούν με μικρές πιστώσεις ή να εκτελεστούν με τη διαδικασία της αυτεπιστασίας.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016

1. Συντήρηση και καθαρισμός των δεξαμενών πόσιμου νερού όλων των πόλεων και χωριών της Σάμου.

2. Συντήρηση - αποκατάσταση των ζημιών των πλακόστρωτων δρόμων και πλατειών όλων των χωριών της Σάμου.

3. Επισκευή όλων των πετρόκτιστων γκρεμισμένων τοίχων αντιστήριξης των δρόμων εντός των χωριών και οικισμών της Σάμου, κατά προτεραιότητα και ανάγκη βατότητας.

4. Σύνταξη μελέτης για τη συντήρηση και σήμανση των παραδοσιακών - γραφικών μονοπατιών της Σάμου.

5. Κατασκευή μικρής κλίμακας έργων εξυπηρέτησης λουομένων (αποδυτήρια - ντουζ) στις πολυσύχναστες παραλίες της Σάμου.

6. Εγκατάσταση μηχανισμού τεχνικής διευκόλυνσης για προσβασιμότητα και λήψη θαλάσσιου λουτρού  των Α.με.Α, σε προτεινόμενη από το σωματείο τους παραλία της Σάμου.

7. Ασφαλτόστρωση του δρόμου της παραλίας Μαούνες της πόλεως Σάμου και κατασκευή προστατευτικού πετρόκτιστου τοίχου για την προστασία των λουομένων.

8. Αντικατάσταση του κατεστραμμένου προστατευτικού τοιχίου στο δρόμο Σαμίων Αγωνιστών στα ΣΟΑ Σάμου.

9. Σύνταξη μελέτης αρχικής διάνοιξης παρακαμπτήριου δρόμου στο Άνω Βαθύ, από το ύψος του παιδικού σταθμού στα Περιβόλια έως στο χώρο στάθμευσης οχημάτων στο Πηγαδάκι.

10. Ηλεκτροφώτιση του γραφικού παραδοσιακού δρόμου περιοχής Πλατανάκια Αγ. Κωνσταντίνου, από τη διασταύρωση προς Μανωλάτες έως την ταβέρνα Αηδόνια.

11. Σύνταξη νέας μελέτης, στις απαιτήσεις της αρχαιολογίας, για αρχική διάνοιξη παραλιακού δρόμου, από το λιμάνι Πυθαγορείου έως το Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου.

12. Συντήρηση και διαπλάτυνση του υπάρχοντος παραλιακού δρόμου Πυθαγόρειο - Μαρίνα Πυθαγορείου.

13. Κατασκευή μικρής κλίμακας τεχνικών έργων απορροής όμβριων υδάτων στον αγροτικό δρόμο Μυτιληνιοί - Κοκκάρι.

14. Κατασκευή μικρής κλίμακας τεχνικών έργων απορροής όμβριων υδάτων στον αγροτικό δρόμο Μυτιληνιοί - Μαυρατζαίοι.

15. Διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα στο οδόστρωμα του κεντρικού δρόμου Καρλοβάσου, από τη γέφυρα του Φουρνιώτικου ρέματος έως τον κυκλικό κόμβο του Κερκήτειου ρέματος.

16. Σύνταξη μελέτης κατασκευής πεζοδρομίου με φωτισμό σε όλο το μήκος του παραλιακού δρόμου του Καρλοβάσου, από τη γέφυρα του Κερκήτειου ρέματος έως τον παραλιακό κόμβο διασταύρωσης με το νέο λιμάνι Καρλοβάσου.

17. Αποκατάσταση του κατεστραμμένου τσιμεντόστρωτου οδοστρώματος στον παρακαμπτήριο δρόμο Κοντακαιίκων – Υδρούσας.

18. Σύνδεση του αποχετευτικού αγωγού λυμάτων της Λέκκας με το υπάρχον αντλιοστάσιο του χωριού και μέσω αυτού με τον κεντρικό αγωγό που καταλήγει στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού Καρλοβάσου.

19. Σύνδεση του αγωγού λυμάτων της Καστανιάς με τον κεντρικό αγωγό που καταλήγει στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού Καρλοβάσου.

20. Σύνταξη μελέτης κατασκευής δεξαμενής πόσιμου νερού βόρεια του Μαραθοκάμπου, η οποία θα συγκεντρώνει το νερό όλων των γεωτρήσεων και των πηγών της περιοχής και θα το διοχετεύει φιλτραρισμένο και καθαρό στο δίκτυο ύδρευσης.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: