Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Συγκέντρωση για την Ειδική Εκπαίδευση 7/10 στο Σύνταγμα

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) συντάσσεται και υποστηρίζει την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α), για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την Ειδική Εκπαίδευση με την οργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Τετάρτη 7-10-2015, στις 6:00 μ.μ., κατά τη συζήτηση και ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης. Καλεί τους φορείς μέλη να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τα αιτήματα του αναπηρικού και εκπαιδευτικού κινήματος:

- Να ανοίγουν όλα τα σχολεία την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα! Να ανοίξουν όλα τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης και τα ΚΕΔΔΥ, με διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού, ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού -νοσηλευτικού προσωπικού σε ΣΜΕΕ, Τ.Ε. και ΕΕΕΕΚ.

- Να δοθούν επαρκή κονδύλια για τη χορήγηση παράλληλης στήριξης στους μαθητές με αναπηρίες βάσει επιστημονικών προϋποθέσεων και κριτηρίων.

- Η διάθεση σχολικών προσβάσιμων βιβλίων σε κάθε μαθητή με αναπηρία να πραγματοποιείται στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

- Να σταματήσει επιτέλους ο διωγμός των εκπαιδευτικών με αναπηρία και να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις αναφορικά με την πρόσληψη κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία στη γενική εκπαίδευση σε ποσοστό 10% και την επαναφορά του πίνακα Α στην ειδική εκπαίδευση.

- Να σταματήσει το φαινόμενο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση - χρειάζονται επιτέλους μόνιμοι διορισμοί.

- Να ληφθούν ειδικά προστατευτικά μέτρα για τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών/ατόμων με αναπηρία.

- Να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία από και προς τα σχολεία τους.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: