Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Αθώοι και οι 3 κατηγορούμενοι για την αιμοδοσία της «Χρυσής Αυγής»

Λίγο μετά τις 9 το πρωί του Σαββάτου, 17/10, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στο Πρωτοδικείο Σάμου συνεχίζοντας την δίκη που είχε ξεκινήσει την Πέμπτη, 16/10, με κατηγορούμενους την Ουρανία Μητσάκη-Αποστόλου, πρώην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, τον Σταμάτη Φιλιππή πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Σάμου και πρόεδρο του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ  και  τον Νικόλαο Μπαρμπατζά πρώην αντιπρόεδρο των ειδικευομένων γιατρών του Γ.Ν. Σάμου  οι οποίοι διώκονταν για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων του νησιού ενάντια στην  αιμοδοσία μελών της «Χρυσής Αυγής» στις 27/04/2013 που απαιτούσαν να δώσουν αίμα με τον όρο «μόνο για Έλληνες».

Στις 09:55 διεκόπη η συνεδρίαση αφού προηγήθηκαν οι απολογίες της Ουρανίας Μητσάκη-Αποστόλου και του Σταμάτη Φιλιππή ενώ ο Νικόλαος Μπαρμπατζάς απουσίαζε. Μετά από 20 λεπτών διάλειμμα η έδρα επέστρεψε και ξεκίνησε η διαδικασία με την πρόταση της εισαγγελέως. Ζητώντας την απαλλαγή των κατηγορουμένων ανέφερε μεταξύ άλλων πως το ανθρώπινο αίμα είναι πανανθρώπινο αγαθό, δεν υπάρχει ταξινόμηση του αίματος, δεν ευσταθεί ο χαρακτηρισμός «μόνο για Έλληνες» και πως δεν διαπιστώθηκε παρεμπόδιση της διαδικασίας αιμοδοσίας.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου τονίζοντας στην ομιλία της πως ο πολύ ευαίσθητος χώρος της υγείας δεν θα πρέπει να γίνεται πεδίο πολιτικοποίησης. Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα μετά το άκουσμα της αθωωτικής απόφασης. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 10:45.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: