Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μη σύννομη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου στις 1-10-15, του Αιρετού του ΠΥΣΠΕ, Κακαγιάννη Αντώνη

Επιστολή απέστειλε ο Αιρετός του ΠΥΣΠΕ, Κακαγιάννης Αντώνης προς το Υπουργείο Παιδείας, Περιφερειακή  Δ/νση Εκπ/σης Β. Αγαίου και στην οποία αναφέρει: 

Αξιότιμοι κύριοι,

Το ΠΥΣΠΕ Σάμου συνεδρίασε την Τετάρτη 30-9-15 στις 14:00 και τοποθέτησε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Α΄ Φάσης σε σχολεία και νηπιαγωγεία (και στα ολοήμερα αντίστοιχα) της Α΄ και Β΄ Σάμου, με βάση τα μόρια και τις δηλώσεις προτίμησής τους, χωρίς να υπάρξει ΚΑΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ για τη διαδικασία και το αποτέλεσμα.

Την Πέμπτη (1/10) στις 10:28, η γραμματεία του ΠΥΣΠΕ με ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι με προφορική εντολή του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου θα γίνει εκ νέου η συνεδρίαση στο ΠΥΣΠΕ Σάμου την ίδια ημέρα στις 14:00. Ζήτησα τη γραπτή εντολή του Περιφερειακού Δ/ντή και την ακύρωση απόφασης του ΠΥΣΠΕ.

Στη συνέχεια στις 11:28 με έγγραφη πρόσκληση στo e-mail μου, ο Αντιπρόεδρος του ΠΥΣΠΕ (απουσίαζε ο Δ/ντής εκπ/σης σε άδεια), κάλεσε τα μέλη του σε νέα συνεδρίαση μετά από την ακύρωση της απόφασης του ΠΥΣΠΕ της προηγούμενης μέρας. Συγκεκριμένα γράφει: «Μετά από παρέμβαση της Περιφερειακής  Δ/νσης  Β. Αιγαίου που έκρινε παράτυπη την απόφαση του με αρ. 13 ΠΥΣΠΕ Σάμου, ο Αντιπρόεδρος του ΠΥΣΠΕ Σάμου καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ σήμερα Πέμπτη 1-10-15  και ώρα 14:00 με μοναδικό θέμα : ”Επανατοποθέτηση αναπληρωτών ΠΕ70/60  Α΄ ΦΑΣΗΣ”.

Η πρόσκληση σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α' 45) γνωστοποιείται από το γραμματέα, στα μέλη του συλλογικού οργάνου τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από τη συνεδρίαση… Η προθεσμία αυτή μπορεί, σε περίπτωση κατεπείγοντος, να συντμηθεί, η πρόσκληση όμως, τότε, πρέπει να είναι έγγραφη και να βεβαιώνονται σε αυτήν οι λόγοι που κατέστησαν τη σύντμηση αναγκαία.

Η έγγραφη πρόσκληση που εστάλη στις 11:28 δεν αναφέρει τους λόγους του κατεπείγοντος και ζητούσε σε δύο ώρες να γίνει συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

Παρουσιάστηκα στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, στις 14:00, και:

  1. Ζήτησα την έγγραφη απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή, αλλά ο αντιπρόεδρος του ΠΥΣΠΕ είπε ότι δεν υπάρχει. Τελικά ποιος ακύρωσε την απόφαση του ΠΥΣΠΕ;
  2. Ρώτησα αν υπάρχουν ενστάσεις από συναδέλφους αναπληρωτές και η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ένσταση. Γιατί λοιπόν έγινε εκ νέου συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ;

Μετά τις απαντήσεις αυτές δεν υπήρχε λόγος να συμμετάσχω για να νομιμοποιήσω μία μη σύννομη συνεδρίαση και δήλωσα ότι θα παραμείνω για να παρακολουθήσω την όλη διαδικασία.

Το ΠΥΣΠΕ τελείωσε τη συνεδρίασή του στις 15:30

Στις 14:49 και ενώ συνεδρίαζε το ΠΥΣΠΕ έστειλαν ετεροχρονισμένα στo e-mail μου, νέα έγγραφη πρόσκληση με ανακοινοποίηση στο ορθό, που παραλείπεται η ακύρωση της απόφασης του ΠΥΣΠΕ από την περιφερειακή Δ/νση Β. Αιγαίου. Αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε ποτέ ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης του ΠΥΣΠΕ.

Aπό τη στιγμή που δεν υπήρξαν ενστάσεις στην προηγούμενη απόφαση του ΠΥΣΠΕ (30-9-15) και δεν υπήρξε ακυρωτική απόφαση από τη Περιφέρεια Β. Αιγαίου δεν έπρεπε να συνεδριάσει εκ νέου το ΠΥΣΠΕ. Άλλωστε δεν τηρήθηκαν ούτε οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία για τη συνεδρίαση στις 1-10-15.

Ως εκ τούτου, ζητάμε την ακύρωση της απόφασης της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ στις 1-10-15 ως μη γενόμενη.

Με τιμή

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: