Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Οι προσλήψεις Αναπληρωτών ΠΕ70 και ΠΕ60 στο ΠΥΣΠΕ Σάμου-Λειτουργικά κενά (ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ)- Χάρτες Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

λειτουργικα κενα Α Σαμου 25-9-15
Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου,
Κακαγιάννη Αντώνη
Τελικά το Υπουργείο Παιδείας με μεγάλη καθυστέρηση στις 25-9-15 ανακοίνωσε τις προσλήψεις των αναπληρωτών.  Πρόκειται για την Α΄φάση που περιλαμβάνει 2.579 αναπληρωτές. Η καθυστέρηση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να υπολειτουργούν πολυθέσια σχολεία και να παραμένουν αρκετά σχολεία κλειστά –κυρίως ολιγοθέσια σχολεία.
Είναι αυτονόητο ότι κανένα από αυτά τα προβλήματα δε θα υπήρχε και δε θα ήμασταν υποχρεωμένοι να το αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο , αν είχε ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος για ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
Η συνεχόμενη όμως πολιτική της ομηρίας των εκπαιδευτικών και των ελαστικών σχέσεων εργασίας γιγαντώνει τα προβλήματα στην εκπαίδευση, βάζει στην άκρη ουσιαστικά ζητήματα παιδείας και ταλαιπωρεί άδικα εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές καταστρατηγώντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της μόρφωσης και της εργασίας.
Στο ΠΥΣΠΕ Σάμου στην Α΄φάση διορίστηκαν 39 Δάσκαλοι (31 στην Α΄και 8 στη Β΄) από τον κρατικό προϋπολογισμό και 12 ΕΣΠΑ ( 8 στην Α΄και 4 στη Β΄Σάμου) για τα Ολοήμερα σχολεία και 6 Νηπιαγωγοί (4 στην Α΄και 2 στη Β΄) από κρατικό και 16 ΕΣΠΑ ( 10 στην Α΄ και 6 στη Β΄Σάμου) για τα Ολοήμερα νηπιαγωγεία.
Η περιοχή της Α' Σάμου περιλαμβάνει μόνο το νησί της Σάμου, ενώ η Β' τα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων.
λειτουργικα κενα Β Σαμου 25-9-15Οι τοποθετήσεις θα γίνουν σύμφωνα με τα μόριά τους όπως φαίνονται στους πίνακες.
Η σειρά στους πίνακες ενδέχεται να τροποποιηθεί από το ΠΥΣΠΕ, εάν υπάρχουν συνάδελφοι ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, έγγαμοι, έγγαμοι με τέκνα). 
Τη Δευτέρα 28/9/15 θα ανακοινωθούν επίσημα τα λειτουργικά κενά από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου. Έχει δεσμευθεί στο ΠΥΣΠΕ ότι θα δοθούν όλα τα λειτουργικά κενά στους συναδέλφους.
Σύμφωνα με τα συνολικά κενά που έστειλε στο υπουργείο η Δ/νση και τα έδωσε και στους αιρετούς έγινε μία πρώτη κατανομή λειτουργικών κενών σε σχολεία-νηπιαγωγεία/ ολοήμερα του ΠΥΣΠΕ Σάμου που μπορείτε να τα δείτε στους παραπάνω πίνακες. Με κόκκινο χρώμα είναι τα δυσπρόσιτα σχολεία. Στη Β΄Σάμου είναι σχεδόν όλα δυσπρόσιτα.
Πιστεύω ότι θα υπάρξουν  μικρές διαφοροποιήσεις ως προς τα λειτουργικά κενά των Νηπιαγωγών (-3) στην Α’ Σάμου, επειδή έστειλαν λιγότερα κενά.
Δείτε εδώ και τα λειτουργικά κενά του ΠΥΣΠΕ στις 3-9-15
Σας εύχομαι καλή διαμονή, καλή τοποθέτηση και καλή σχολική χρονιά !
Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826-2273061970
Για όσους δε γνωρίζουν τα νησιά μας δείτε τους χάρτες :
της Σάμου
της Ικαρίας και
των Φούρνων



Δεν υπάρχουν σχόλια: