Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΤ Σάμου – Κήρυξη Στάσης Εργασίας στις 1.10.2015

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2015, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ

στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Σάμου, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015 από τις 11.00π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, ημέρα που δικάζονται οι συνδικαλιστές…

της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλη της ΕΛΜΕ Σάμου: Τάκης Διαμαντίδης, Νίκος Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννης Τζημπούκας. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται συνδέονται με τη συμμετοχή τους στην κατάληψη που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Σάμου στις 16 και 17 Σεπτέμβρη 2013 στα γραφεία της ΔΙΔΕ Σάμου, με στόχο να μην αποσταλεί στην περιφέρεια η λίστα με τα ονόματα των συναδέλφων που είχαν χαρακτηριστεί πλεονάζοντες από τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, γεγονός που θα σήμαινε την αποψίλωση των σχολείων του Νομού από εκπαιδευτικούς, την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την απόλυση συναδέλφων.

Η δίωξη των παραπάνω συναδέλφων ποινικοποιεί τη δράση ενός ολόκληρου σωματείου και έχει στόχο να τρομοκρατήσει όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε εργαζόμενο. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο που ψηφίστηκε και εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση το 3ο μνημόνιο, που τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών και τα προβλήματα όλης της κοινωνίας πολλαπλασιάζονται, η δίωξη αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία. Είναι απαραίτητο όλοι οι εργαζόμενοι να απαντήσουν ενωτικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά.

  • Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.
  • Λέμε όχι στην τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση των αγώνων.
  • Αγωνιζόμαστε για τη στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Κλιμάκιο της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα παρευρεθεί στη δίκη για να δηλώσει την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους διωκόμενους συνδικαλιστές.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ν Τ ΣΑΜΟΥ- Κήρυξη Στάσης Εργασίας στις 1.10.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: