Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Την 1η Οκτώβρη οι αναπληρωτές στα σχολεία-Μεγάλες αποκλίσεις δείχνει το myschool

Όπως όλα δείχνουν οι πρώτοι αναπληρωτές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί μόνο, θα φτάσουν στα σχολεία την 1η του Οκτώβρη. Είναι η πρώτη φορά που εκατοντάδες νηπιαγωγεία και δημοτικά θα παραμείνουν κλειστά όλο τον Σεπτέμβρη, είναι η πρώτη φορά που κανένας αναπληρωτής δεν έχει προσληφθεί ακόμη, που χιλιάδες παιδιά χάνουν διδακτικές ώρες που είναι αδύνατο να αναπληρωθούν.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται ο έλεγχος επί των ενστάσεων για τους πίνακες αναπληρωτών Γενικής αγωγής και σήμερα αναμένεται να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει εμπλοκή λόγω αλλαγής υπουργού, το σύστημα θα «τρέξει» αύριο ΜΟΝΟ για δασκάλους και νηπιαγωγούς. Ο αριθμός των προσλήψεων δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη γιατί δεν έχει υπογραφεί από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Π.Υ.Σ για τις 4000 πιστώσεις από το ΠΔΕ. Από τις 3000 πιστώσεις κρατικού προυπολογισμού οι 1400 θα δοθούν στην ΠΕ.

Μεγάλες αποκλίσεις διαπιστώθηκαν μεταξύ των στοιχείων που σπέστειλαν οι Δνσεις ΠΕ και του myschool και έχει ζητηθεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων. Εν τω μεταξύ οι Δνσεις έχουν σηκώσει «ψηλά τα χέρια», καθώς αδυνατούν να κατανοήσουν – αφού κανείς δεν τους εξηγε ί- πώς έγινε η άντληση των στοιχείων από το myschool και υπάρχουν αυτές οι σποκλίσεις. Πάντως ένα είναι βέβαιο : αν οι προσλήψεις γίνουν με τα στοιχεία του myschool κι όχι των Δνσεων θα γίνει το «έλα να δεις».
Είχε γίνει και παλιότερα κι επικράτησε χάος.

Οι προσωρινοί πίνακες ειδικής αγωγής ΠΕ θα αναρτηθούν την επόμενη βδομάδα. Ο έλεγχος των μεταπτυχιακών από το ΙΕΠ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη κι αναμένεται να ολοκληρωθεί ως την Παρασκευή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: