Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Σάμο

Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν στην Σάμο σε επιχείρηση ευρείας κλίμακας που διήρκεσε ένα διήμερο. Αμφότεροι συμμετείχαν σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών, ενώ τους βαραίνει και η κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Η επιχείρηση έγινε με την βοήθεια Λεττονικού ελικοπτέρου που επιχειρεί στην περιοχή επ' ωφελεία Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο της μικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015''.

Ειδικότερα και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της τοπικής Λιμενικής Αρχής, το Λεττονικό ελικόπτερο τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 30-07-2015 εντόπισε ημεδαπό ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος ιδιοκτησίας και με επιβαίνοντα τον ένα εκ των προαναφερθέντων έλληνα 31 ετών, επαγγέλματος δημόσιος λειτουργός, με αμφίεση που προσομοίαζε με στολή οργάνου επιβολής νόμου φορώντας κουκούλα στο κεφάλι του, να καθοδηγεί λέμβο με ομάδα νεοεισελθόντων αλλοδαπών προς τις ανατολικές ακτές της νήσου, ο οποίος στη συνέχεια αφαίρεσε και ιδιοποιήθηκε τον εξωλέμβιο κινητήρα της λέμβου των αλλοδαπών. Το Λεττονικό ελικόπτερο εντόπισε επίσης και δεύτερη λέμβο στην περιοχή, (γνωστών λοιπών στοιχείων) με επιβαίνοντες τους υπόλοιπους δύο εκ των τριών συλληφθέντων, ηλικίας 32 και 21 ετών αντίστοιχα, ενδεδυμένων με αμφίεση και κουκούλες παρόμοιες με την ανωτέρω περιγραφείσα εμφάνιση να αναμένουν στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού και σύμφωνα με τις καταθέσεις των αλλοδαπών που επέβαιναν στη προαναφερθείσα λέμβο, η Λιμενική Αρχή Σάμου ξεκίνησε ευρείας κλίμακας επιχείρηση εντοπισμού των υπόπτων ημεδαπών και των δύο σκαφών με τη συνδρομή στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου και σύμφωνα με τις οδηγίες της Εισαγγελικής Αρχής Σάμου. Αποτέλεσμα της ανωτέρω επιχείρησης η οποία ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη των τριών ημεδαπών ύποπτων καθώς και ο εντοπισμός κατόπιν νομότυπης έρευνας παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού σε ιδιωτικούς χώρους και αποθήκες των ιδίων και συγγενών τους και η κατάσχεση των κάτωθι:

- η μηχανοκίνητη λέμβος, ιδιοκτησίας του 31χρονου συλληφθέντα,
- το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) σε διάφορα χαρτονομίσματα,
- πλήθος πλαστικών δοχείων καυσίμων σκαφών,
- αεροβόλα όπλα, καραμπίνες και ομοιώματα όπλων (REPLICA),
- πέντε εξωλέμβιες μηχανές,
- δύο πνευστά σκάφη,
- μία (ρυμουλκούμενη μπαγκαζιέρα,
- είκοσι (αβολίδωτα φυσίγγια 7,62 mm,
- τρία (βιβλιάρια καταθέσεων,
- δύο κινητά τηλέφωνα,
- πλήθος από ξύλινα πατώματα πνευστών σκαφών,
- μία χάρτινη κούτα από νοτερά ρούχα, κυρίως παιδικού μεγέθους,
- καλύμματα κεφαλής (κουκούλες),
- ενδύματα και εξαρτήματα στολών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: