Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για παρακράτηση 6% στις συντάξεις

ΙΚΑO υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπέγραψε και απέστειλε στα Ταμεία απόφαση-εγκύκλιο, με την οποία αυξάνονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης στις κύριες συντάξεις από 4% στο 6% και επιβάλλεται κράτηση 6% στις επικουρικές.

Στον καταβαλλόμενο συντάξιμο μισθό θα καταγραφεί μείωση που μεσοσταθμικά θα κυμανθεί στα 13 ευρώ στις κύριες και στα 10 ευρώ στις επικουρικές.

Σημειώνεται πως οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από 1ης Ιουλίου του 2015. 

Το ΙΚΑ εξέδωσε την εγκύκλιο που προβλέπει την αύξηση του ποσοστού παρακράτησης από 4% σε 6% στις χορηγούμενες κύριες συντάξεις για την ασφάλιση του κλάδου παροχών ασθενείας των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από τη 1η Ιουλίου του 2015 το ποσοστό εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις όλων των ασφαλιστικών οργανισμών, του Δημοσίου και του ΝΑΤ, διαμορφώνεται από 4% σε 6%. Το ως άνω ποσό υπολογίζεται επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης, η οποία συνεχίζει να ισχύει.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται επίσης πως σχετικά με τις συντάξεις του Ιουλίου, που έχουν ήδη καταβληθεί, αλλά και του Αυγούστου του τρέχοντος έτους, τα ποσά της εισφοράς που προκύπτουν ως διαφορά θα παρακρατηθούν από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: