Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τι είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 23-7-2015, μετά από αίτημα της ΟΛΜΕ, συνάντηση του ΔΣ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Αν. Κουράκη.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έθεσε τα άμεσα και τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο: κατάργηση του νομικού πλαισίου αξιολόγησης, λειτουργία σχολείων τον Σεπτέμβρη, μόνιμοι διορισμοί, αναπληρωτές, μετατάξεις. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ενημέρωσε τον αν. Υπουργό για τις θέσεις του κλάδου και ζήτησε να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας ώστε να μπορούν τον Σεπτέμβρη να λειτουργήσουν τα σχολεία με μόνιμο διδακτικό προσωπικό.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ……….ΕΔΩ

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα των αναπληρωτών καθώς και ένα από τα πάγια αιτήματα της ομοσπονδίας, αυτό των διορισμών.

Όπως έκανε γνωστό το alfavita.gr νωρίς την Πέμπτη, η εγκύκλιος των αναπληρωτών θα περιλαμβάνει την ρύθμιση Λοβέρδου με άνοιγμα των πινάκων από το 2012. Ο Τάσος Κουράκης ανέφερε πως υπάρχει πίεση χρόνου η οποία δεν δίνει την δυνατότητα για εφαρμογή των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου που φέρουν άνοιγμα το 2010.

Οι αναπληρωτές δηλαδή θα προσληφθούν με τους όρους που θέτει η περσινή εγκύκλιος

Στη συνάντηση που είχε με την ΟΛΜΕ, ο Τάσος Κουράκης δεν έδωσε απάντηση για τους αριθμούς των αναπληρωτών, ούτε για τα κονδύλια.

Ο Τάσος Κουράκης σχετικά με το σύστημα διορισμών έκανε λόγο για μία ενιαία λίστα μόνιμων διορισμών με τα εξής δύο κριτήρια

  • Βαθμολογία ΑΣΕΠ 2008
  • Προϋπηρεσία

1) Μόνο για αυτούς που έχουν πετύχει, η βαθμολογία του ΑΣΕΠ υπολογίζεται με ένα μόριο για κάθε βαθμό. Θυμίζουμε πως οι επιτυχόντες είναι αυτοί που έγραψαν πάνω από 55.

2) Η προϋπηρεσία υπολογίζεται με ένα μόριο για κάθε μήνα.

Τα μόρια της βαθμολογίας του ΑΣΕΠ και της προϋπηρεσίας θα αθροίζονται και θα βγαίνει η τελική μοριοδότηση.

Παράλληλα εξετάζεται πριμοδότηση για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους

Δεν υπάρχουν σχόλια: