Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Τηρείται ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου;

Όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Σάμου, ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα στις 7 Οκτωβρίου 2011 και έλαβε αριθμό απόφασης 325/2011, το δημοτικό συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ’ αυτό από τουλάχιστον 15 άτομα, αν το θέμα αφορά τοπική κοινότητα.

Στις 19 Μαΐου η "Ανατροπή" κατέθεσε σχετικό αίτημα, με 25 υπογραφές κατοίκων Κοντακαιίκων και 25 υπογραφές κατοίκων Υδρούσσας, ώστε να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου θέμα περί έγκρισης επισκευής και αποκατάστασης του οδοστρώματος του δημοτικού δρόμου Υδρούσσα-Κοντακαίικα.
Στον εν λόγω δρόμο, το οδόστρωμα έχει χαλάσει πάνω από 10 χρόνια, και πλέον είναι αδύνατη η προσπέλαση από Ι.Χ. αυτοκίνητα. Κρίνεται αναγκαία και άμεση η διευθέτηση του προβλήματος, ώστε να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία, για πολλούς ευνόητους λόγους. Το μήκος που θέλει αποκατάσταση δεν ξεπερνάει τα 65 μέτρα.

Στις 26 Μαΐου η "Ανατροπή" κατέθεσε σχετικό αίτημα, με 22 υπογραφές κατοίκων Νεοχωρίου, ώστε να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου θέμα περί έγκρισης επισκευής και αντικατάστασης της εσωτερικής οροφής και του δαπέδου του κοινοτικού συγκροτήματος του Νεοχωρίου. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή το κτιριακό συγκρότημα έμεινε χωρίς σκεπή, επί αρκετό χρονικό διάστημα, και οι βροχοπτώσεις διάβρωσαν την εσωτερική οροφή και το δάπεδο, τα οποία είναι ακατάλληλα. Κρίνεται αναγκαία και άμεση η διευθέτηση του προβλήματος, επειδή το κτίριο είναι ακατάλληλο για χρήση από τον εκπρόσωπο και γραμματέα της τοπικής κοινότητας και από τον αγροτικό ιατρό.

Με πρόσκληση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που υπογράφεται στις 29 Μαΐου, για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου στις 5 Ιουνίου, δεν έχουν συμπεριληφθεί αυτά τα 2 θέματα. Τελικά, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου γνωρίζει τις υποχρεώσεις του και την σχετική νομοθεσία; Έχει διαβάσει τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου που προεδρεύει; Ο πρόεδρος και ο δήμαρχος δεν νοιάζονται πλέον αν απογοητεύουν τους δημότες και δεν δέχονται την βούλησή τους; Βούληση 3 χωριών που ζητάνε τα αυτονόητα, και τελικά ο δήμος δεν συζητάει τα θέματα που θέλουν οι δημότες; Ποιανού δήμαρχος είναι τελικά ο δήμαρχος Σάμου, αν δεν είναι των δημοτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: