Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Λύση για το νερό εδώ και τώρα στις Μανολάτες

Την Τετάρτη 22 Απριλίου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Μανολατών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και Στέλιος Μάης, καθώς και συνεργάτες της δημοτικής παράταξης, ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για διάφορα θέματα, και ειδικότερα για την πορεία του δήμου και των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα.

Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για θέματα που αφορούν την περιοχή. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος των Μανολατών, Καλλιόπη Αξιώτου, πρέπει να βρεθεί άμεση λύση για την επάρκεια και αποθήκευση του νερού. Το βασικότερο πρόβλημα που δημιουργείτε με την έλευση του καλοκαιριού είναι το νερό. Πρέπει να γίνει οτιδήποτε κρίνεται απαραίτητο, ώστε το νερό να φτάνει για όλους και όλη την περίοδο. Η πυρκαγιά του χειμώνα απέδειξε ότι, αν δεν βρεθεί λύση, υπάρχει έντονο πρόβλημα.

Άλλα ζητήματα της τοπικής κοινότητας είναι η καθαριότητα λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου και ο καθαρισμός του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο χωριό. Οι αγροτικοί δρόμοι χρήζουν άμεσης καθαριότητας, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης, ο δρόμος που οδηγεί στην πάνω γειτονιά έχει κουφώσει και πρέπει άμεσα να επισκευαστεί, διότι υπάρχει καθημερινός κίνδυνος για δυστύχημα.

Οι Μανολάτες είναι ένα τουριστικό χωριό και θα το επισκεφτούν πολλοί τουρίστες και φέτος. Η ενασχόληση με διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις είναι μια βασική πηγή εισοδήματος για πολλούς. Είναι κρίμα, και αυτό το καλοκαίρι, ο δήμος να μην μεριμνήσει, ώστε να λυθεί το ζήτημα του νερού και των διάφορων άλλων ζητημάτων της καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: