Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στη διάθεση του κράτους η εκκλησιαστική περιουσία

Ο Αρχιεπίσκοπος διευκρίνισε ότι δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να συντελέσει στην αποπληρωμή του χρέους.

Έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τα έσοδα να διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους, εμφανίστηκε για πρώτη φορά μέσω του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Διευκρίνισε ότι δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδά που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους.

Επεσήμανε παράλληλα ότι το θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω με τον πρωθυπουργό και έστειλε μήνυμα στη γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ότι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού, θα ήταν ευπρόσδεκτο».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να σημειώσει ότι η Αγκελα Μερκελ απέστειλε τον Γιοακίμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της καγκελαρίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, στην Αρχιεπισκοπή, για να συζητήσει μαζί του.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: